Bakarec i targetiranje novinara: Na reakciju će se sačekati

Prošla su tri dana od kada je potpredsednik skupštinskog odbora za kulturu i informisanje Nebojša Bakarec targetirao medije koji posluju u okviru United grupe, kao i njenog vlasnika.
Bakarec i targetiranje novinara: Na reakciju će se sačekati
Foto: 021.rs

Dok iz Demokratske stranke traže smenu Nebojše Bakareca, iz Narodne stranke odgovaraju da se tom temom, u principu - ne treba ni baviti, i odgovornost prebacuju na predsednika tog odbora i člana njihove stranke Sinišu Kovačevića, prenosi N1

Iako je dužnost Odbora za kulturu i informisanje da se bavi razvojem kulture i javnim informisanjem, pojedini njegovi članovi tim temama često se ni ne bave. Nebojša Bakarec drugi put je član tog odbora. 

Međutim, umesto rada na poboljšanju kvaliteta medijske scene u Srbiji, od konstituisanja skupštine do sada se bavio samo targetiranjem Televizije N1, United grupe i njenog vlasnika. I to uz pomoć fotošopa.
 
Tim potezom vrši se pritisak i ugrožava se bezbednost novinara, ističe NUNS, ali reakcije predsednika odbora – i dalje nema.
 
Na pitanje da li će pokrenuti postupak za razrešenje Bakareca sa mesta potpredsednika Odbora za kulturu, Kovačević za list Danas odgovara da Odbor za kulturu i informisanje nije Centralni komitet, ni Sinod u kome svi članovi subordinantno odgovaraju vrhovnom poglavaru. Dodaje da je, citiramo, Bakarčeva intelektualna bravura izgovorena samo sa jednim ciljem – da bi se dopao gazdi.
 
Za N1 kaže – ovim pitanjem detaljnije će se baviti kada se vrati sa odmora.
 
Kovačević demantovao
 
Kovačević je demantovao da je pominjao ikakav odmor.
 
"U jednoj od vaših jučerašnjih emisija, posvećenoj skandaloznom tekstu poslanika Bakareca, vaš novinar izrekao je grubu neistinu za koju hoću da verujem da je plod nesporazuma jer bi u suprotnom predstavljala flagrantni primer neprofesionalnosti i zle namere.
 
U jučerašnjem razgovoru sa njim nijednom jedinom rečju ili slovom nisam pominjao nikakav odmor, niti rešavanje bilo kakvog problema nakon povratka sa nekakvog odmora. Dakle, ili se radi o vrlo rđavoj nameri ili nesporazumu, to svakako, u jednom i drugom slučaju, podrazumeva demanti."
  • Kultura

    06.09.2022 15:29
    Bakarec je moralno dno.
  • Maca

    06.09.2022 12:13
    Nema petlju
    Pa Simiša Kovačević foživotni upravnik testra,u svim vlastima on opstane jer je kameleon

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija