Sindikalci nezadovoljni predloženim minimalcem održaće sednicu ispred Palate Srbija

Predsednik Veća Saveza samostalnih sindikata Pirota Jovan Mijalković izjavio je da u pregovorima poslodavaca, države i sindikata oko minimalca do sada nema pomaka.
Sindikalci nezadovoljni predloženim minimalcem održaće sednicu ispred Palate Srbija
Foto: 021.rs
Mijalković je najavio da će 13. septembra javna sednica sindikata biti održana ispred Palate Srbija u Beogradu.
"Primenićemo sve načine sindikalne borbe koje propisuje zakon. Mi ćemo šestu javnu sednicu održati 13. septembra u proširenom sastavu ispred Palate Srbija na koju dolaze članovi republičkog veća sindikata i članovi veća gradova da još jednom ponove zahteve sindikata", rekao je Mijalković za TV Pirot.
Kako je podsetio, sindikati insistiraju da neophodno usklađivanje minimalca sa minimalnom potrošačkom korpom.
 
"Ona je u maju procenjena na 43.695 dinara i sada je zbog rastuće inflacije potrebno vraćanje prakse da se pregovori o minimalnoj zaradi vode dva puta godišnje", rekao je Mijalković.
 
Iz Unije poslodavaca Srbije naveli su da pristaju na povećanje minimalca od devet odsto do 12 odsto, ukoliko država smanji namete na zaradu, dok Ministarstvo finansija predlaže povećanje od oko 14 odsto, uz smanjenje određenih dažbina.
 
Kada se uradi proračun prema procentima koji figuriraju u tim pregovorima, dobija se suma od oko 40.000, koja se kao moguće rešenje čula od predstavnika vlasti još pre prvih sastanaka predstavnika poslodavaca, sindikata i države.
  • Aga agatoni akademik

    07.09.2022 18:09
    Pa
    Dobro tako su i 2000-2012 isto radili i izborili se za 15000 e sve zgubidani ...
  • Cc

    07.09.2022 15:39
    Cc
    Htjeli nehteli ima da sve pukne vrlo brzo! Neimaština coveka natjera na svašta?!
  • Cc

    07.09.2022 10:00
    Cc
    Htjeli nehteli ima da sve pukne vrlo brzo! Neimaština coveka natjera na svašta?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.