Nišlija pokrenuo mapiranje na Guglu udarnih rupa na ulicama tog grada

Ovih dana na Google maps-u, pored znamenitosti i lokala, korisnici mogu videti i označene udarne rupe u Nišu, a njih je počeo da obeležava Miloš Bošković.
Nišlija pokrenuo mapiranje na Guglu udarnih rupa na ulicama tog grada
Foto: 021.rs (arhiva)

Kako kaže, cilj mu je, osim saniranja ulica, da preventivno reaguju i građani, kako bi se komunalni problemi rešavali na vreme, pišu Južne vesti.

Oko 40 rupa dosada je zavedeno, a Bošković ističe da su pojedine sanirane i da je počeo obeležavanje i građevinskog šuta koji ostaje za radnicima. Možete ih videti OVDE.
"Oni su počeli da krpe neke rupe koje sam ja obeležio. Čuo sam da su počeli da krpe i neke koje nisu u obeležene i najnovije što sada radim je i obeležavanje udarnog šuta, jer oni zakrpe rupu i odu, a za sobom ostave neki asfalt, otpad i smeće koje je ostalo iza radova", navodi Bošković.
 
Ističe da ceo proces oko jedne rupe zna da potraje i nekoliko meseci i da je to jedini način da se preventivno deluje kako bi pešaci i vozači mogli nesmetano da se kreću.
 
"Treba preventivno da reagujemo, jer će doći oktobar, novembar kada će reći da je hladno i da moraju da ćekaju proleće. I naravno, pokušavam da izvršim pritisak na njih da shvate da ne mogu da se ostavljaju rupe mesecima, već da moraju istog dana da se zakrpe", objašnjava.
 
Pored označenih rupa na mapi, objavljene su i fotografije koje on fotografiše ili mu ih sugrađani šalju preko društvenih mreža i na mejl.
 
Bošković je ranije pozvao Nišlije da na godišnjicu početka demokratskih promena 5. oktobra obeleže rupe tako što će u njima saditi cveće i pored njih ostavljati natpis "SNS ofrlje".
  • Djurica

    11.09.2022 17:16
    Izbor
    U nasem komsiluku ima izbor za najlepsu rupu, i slika pobednicke rupe se salje u, kako Nusic to reche, u srez.
  • bravo

    11.09.2022 13:36
    majatore
    svaka cast.
  • :)

    11.09.2022 13:19
    Kada bi neko mapirao sve udarne rupe u NS, google bi pomislio da je u pitanju DDoS napad.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.