Novi optimizam promovisao platformu "Nova odgovornost"

Pokret Novi optimizam promovisao je u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu platformu "Nova odgovornost", kao novi okvir delovanja.
Nakon održane Skupštine pokreta emitovan je video prilog o poslednje dve godine rada Novog optimizma, a potom su uručene zahvalnice zasluženim članovima i prijateljima pokreta.
Posthumno su zahvalnice dobili Danica Radić sa KTV, Borka Pavićević, Milan Vlajičić, Dušan Mitrović, Dragoljub Đuričić, Veselin Simonović i Dragan Janjić.
Kako je naveo direktor Novog Optimizma Branislav Grubački, 37 ljudi i organizacija su dobili zahvalnice.
 
"Osvrnuli smo se na organizacije koje su bile deo naše saradnje i na ljude koji nisu više među nama, a koji su ostavili veliki pečat na Novi Optimizam ili su bili njegov deo – Borki Pavićević, kao osnivačici Centra za kulturnu dekontaminaciju, Draganu Janjiću, koji je pre dve godine potpisao protokol o saradnji, kao i agenciji Beta na podršci", rekao je on.
 
Zahvalnice su dobili i Nezavisno društvo novinara Vojvodine, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), redakcija N1, novinar Goran Dimitrijević sa Newsmax Adrije, nedeljnik Vreme, Novi magazin i njegova urednica Nadežda Gaće.
 
Grubački je rekao da je ove godine skupština Novog optimizma prvi put organizovana u Beogradu, a da je prva bila u Zrenjaninu pre dve godine.
 
"Mnogo smo događaja organizovali širom Srbije, u sedam gradova smo bili aktivni za ove dve godine, nekoliko desetine tribina, protesta čime smo društvu hteli da pošaljemo poruku da treba da se pomerimo iz ove letargije, iz osećaja beznađa i da ovo što se sada servira kao nešto što nam je suđeno, to nije tačno, tako da je to nešto što nas je povelo da skupštinu napravimo u Beogradu", objasnio je on.
 
Na skupu je promovisana i platforma Nove Odgovornosti, a okupljenima su se obratili direktor NUNS-a Željko Bodrožić, predsednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko, profesorka na Fakultetu dramskih umetnosti Milena Dragićević Šešić, izdavač Gojko Božović i drugi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.