Dečak iz Paraćina se bori protiv raka: Pomozite mu da u Italiji dođe do izlečenja

Trinaestogodišnjem Vuku Vasiću iz Paraćina dijagnostifikovan je težak oblik karcinoma i neophodna su mu sredstva za lečenje u Italiji.

Vukov otac Vojislav Vasić moli sve koji su u mogućnosti da pomognu slanjem SMS poruke 1332 na 3030.

Vuk ide u Osnovnu školu "Đura Jakšić" i odličan je đak sa svim peticama. Ovog septembra Vuk bi nastavio svoje školovanje, ali nažalost, teška bolest ga je u tome sprečila.

Vuku je marta ove godine dijagnostifikovan težak oblik karcinoma. Lečenje je započeto i traje proteklih meseci u Srbiji. Prvi nalazi ukazuju da je reagovao na terapiju, kao i da je neophodan nastavak.
 
Imao je i pregled na klinici u Bolonji u Italiji radi nastavka lečenja. Vukov otac Vojislav za N1 kaže da im je tada rečeno da je neka okvirna suma neophodna za lečenje oko 100.000 evra, ali da se klinika obavezala da do 12. septembra izradi konačan troškovnik lečenja.
 
"Očekujemo još neke uplate, na deset do dvadeset hiljada evra smo od tog iznosa (od 100.000 evra), ali troškovnik još nisu zaključili i ne znamo da li će iznos biti veći", ističe Vojislav Vasić i apeluje na građane da nastave sa slanjem SMS poruka.
 
"Kad bi svaki 100. građanin poslao poruku, bila bi prikupljena sredstva za nastavak lečenja. Jedan SMS je čitav Vukov život, svi ste pri telefonima, molim vas, šaljite 1332 na 3030", poručio je Vukov tata.
 
Kad klinika iz Italije bude poslala konačan troškovnik, neophodno je da se roditelji saglase i nakon uplate sredstava, Vuk već narednog dana može biti na lečenju u Bolonji.
 
"Nečijih pet minuta matematike u Italiji je za nas, roditelje, Vukov čitav život", ističe Vojislav.
 
Kaže i da je Vuk trenutno kao i svaki pacijent sa dijagnozom teškog karcinoma.
 
"Ne možete reći da je dobro, bori se, to je ono što je najvažnije. Sprema se za nastavak hemioterapije koju već sutra ima u Beogradu", navodi Vojislav.
 
Vuk hemioterapije prima po protokolu koji su, prema rečima njegovog oca, utvrdili ljudi koji se time bave "na kvalitetan i odgovoran način". Dosad je, kako kaže, primio već devet ciklusa hemioterapije koje su jako zahtevne i naporne za organizam.
 
"Jako je zahtevno u tako kratkom roku vratiti ga u stanje da može da primi narednu i u svakom trenutku je dramatično", ističe Vojislav Vasić.
 
Vuku možete pomoći slanjem SMS sa brojem 1332 na 3030.
 
Uplatom na dinarski račun: 160-6000001468124-59
 
Uplatom na devizni račun: 160-6000001468090-64
 
IBAN: RS35160600000146809064
 
SWIFT/BIC: DBDBRSBG
  • Ne zaboravimo ...

    12.09.2022 10:33
    ... na ...
    ... Nacionalni stadion - molim da se da neki račun na koji možemo da uplatimo donaciju i za ovu građevinu od krucijalne važnosti za građane Srbije ... Naravno, sarkastičan sam. Država koja ima za takav megalomaski projekat, a nema za svoju ("za našu") decu, nije država koja vodi računa o svojim građanima.
  • Banderaš

    12.09.2022 07:56
    Balkansko magarčenje
    Svi vi plaćate osiguranje i izdvajaju se milijarde € godišnje iz budžeta,od vašeg novca.A onda idete kod privatnika i plaćate lečenje!? I skupljate pare sms om?! Uvredljivo,porazno vređanje zdravog uma. Izađite na ulice,srušite ovaj prevarantski režim,napravite sebi i svojoj deci zdravu i pravednu državu,ne dajte da vas jašu i magarče za vaše pare.
  • Ns

    12.09.2022 07:43
    Uplaceno. Srecno, malisa da pobedis!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.