Rasprava o Kosovu u Skupštini: Priča se o vinu, bebama, krezubima i Pinku

Poslanik Zeleno levog kluba Radomir Lazović izjavio je da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić "voleo da ima monopol na temu Kosova kako bi se svaki put predstavljao kao pobednik u pregovorima".

On je rekao da Vučić priča bajke o pobedama pet prema nula, dok je položaj Srba sve lošiji, a niko zaista ne zna kuda vode ovi pregovori i u čijem interesu se vode.

Lazović je naveo da ne zna kakav je ovo format skupštinskog zasedanja kada "izveštaj premijerke koja za dva mandata nije posetila Kosovo, nego joj je za to trebao treći mandat, brani predsednik države koji je inače uzurpirao sve institucije".
"On više ne može da odluči da li je predsednik ili premijer, da li je predsednik mesne zajednice i kao što stih jedne popularne pesme kaže 'ti lutaš bebo, skrenuo si s puta bebo'. Mi smo kao društvo skrenuli s puta", rekao je Lazović.
 
On je dodao da izveštaj o Kosovu danas brani "predsednik koji je u vreme NATO agresije, dok su drugi ginuli, birao zavese za novi stan, a danas veštine zbog kojih je dobio stan koristi da se razračunava sa protivnicima koje optužuje da su izdajnici".
 
Naveo je i da je sramota da se satima ne pomene ubistvo Olivera Ivanovića i da još ne može da se utvrdi ni ko je platio kampanju na Pinku pre ubistva.
 
Dodao je da je prioritet razgovor o ličnim kartama koje treba da važe na svim prelazima, registraciji, zdravstvenom i obrazovnom sistemu u nadležnosti ZSO, verifikaciji diploma i udžbenicima.
 
Predsednik Srbije odgovorio je da "niti je beba, niti luta".
 
Naveo je da su "krezubi sendvičari", kako ih opozicija naziva, završili fakultete sa visokim ocenama, te da će opet večitim studentima produžiti rok kako bi neki od njih konačno diplomirali.
 
Pokazao je fotografiju članova Ne davimo Beograd sa, kako je rekao, pomena Oliveru Ivanoviću, na kojoj se svi smeju.
 
Lazović je na to odgovorio da je Vučić već pokazivao njegove slike u parlamentu, te da je i on mogao doneti slike sa sajma kako predsedniku savetnica otima vino ili sliku sa naplatne rampe kada je poginula Stanika Gligorijević, a da snimak niko nije video.
 
Vučić je u odgovoru ponovo govorio o pesmi "Ti lutaš bebo" i istakao da je peva pevačica Pinkove produkcije i da mu je drago što opozicija gleda Pink.
 
Predsednik je rekao da nije bio pijan na sajmu vina, a da je kupio vina u vrednosti od 270 evra, a ne hiljade, kako su neki objavljivali.
 
Optužio je opoziciju da priča o svemu osim o Kosovu.
 
Vreme za raspravu o izveštaju o pregovorima o Kosovu je duplirano, tako da će se o izveštaju glasati sutra ili prekosutra.
  • Aga agatoni akademik

    13.09.2022 21:31
    Auh
    Kako ih je Vućko školovao 10 sati , oni jadni na kafu ručak , on sedi i renda ih činjenicama ! Vučko hvala Ti na ovoj sednici !
  • Biciklista

    13.09.2022 20:24
    Lazovicev govor je bio prilicno nebitan. Trolovanje teme.
    Bosko je razvalio Vucica.
  • andrija

    13.09.2022 20:18
    Hvala puno
    Pocelo je skupstinsko pozoriste ionako na ovu skupocu nemogu priustiti karte za pozoriste naknadno cu o glumackim talentima i kritikama pisati komentare.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.