Snimali se sa leševima na Medicinskom fakultetu, klipove uz neprimerene pesme objavili na Tiktoku

Bizarni "video klipovi" nastali na Institutu za anatomiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, na kojima se vide mladići koji se snimaju okruženi leševima, osvanuli su juče na društvenoj mreži TikTok.
Snimali se sa leševima na Medicinskom fakultetu, klipove uz neprimerene pesme objavili na Tiktoku
Foto: Pixabay
Kako piše Euronews Srbija, javnost je uznemirena jer je snimak nastao u jednoj visokoobrazovnoj ustanovi gde su tela preminulih poverena u naučno-obrazovne svrhe.
Na Medicinskom fakultetu kažu da su šokirani onim što su videli na društvenim mrežama, gde su i saznali za incident. Navode i da to nije uradio niko od zaposlenih na fakultetu, niti studenti, već da su u pitanju radnici firme koja izvodi radove na protivpožarnoj zaštiti u zgradi. 
Na fakultetu za Euronews Srbija kažu i da su odmah nakon što su saznali za snimak utvrdili o kome je reč i kontaktirali firmu sa kojom su danas održali sastanak.
 
"Od firme koja je angažovana na izvođenju radova obavešteni smo da će mladići koji su snimali stolove za obdukciju sa leševima dobiti momentalne otkaze, a fakultet će ceo slučaj prijaviti policiji", naveli su.
 
Na prvom snimku koji je dospeo na društvene mreže vidi se šest tela, koji služe za praktičnu nastavu iz anatomije. Snimak je praćen pesmom "Ustani, budi se". Na drugom snimku se vidi mladić koji leži prekriven na stolu za obdukciju i potom ustaje uz pesmu "Ustaj sine majka zove, ustaj sine zora je".
 
Sekretar Medicinskog fakulteta dr Jelena Šantrić napominje da su zaposleni na fakultetu i studenti svesni i da se etički ponašaju prema "kadaverima", te da tako nešto niko sa fakulteta ne bi uradio.
 
"Svi su šokirani na fakultetu - dekan, ljudi sa anatomije. Nikada se na anatomiji nije desilo ništa slično", navodi Šantrić.
  • Sanja

    14.09.2022 09:37
    @T
    A da ti prvo pročitaš tekst,pre komentarisanja.Ništa gore od lenjosti i površnosti.
  • sakra

    14.09.2022 08:22
    Nažalost
    razvoj veštačke inteligencije uzrokuje nagli pad inteligencije prirodne.
    U nekom trenutku će se korišćenje socijalnih mreža smatrati ozbiljnom diagnozom.
  • A3

    14.09.2022 08:05
    Očigledno
    Socijalne mreže su zlo jer podstiču budale da se istaknu u gluposti i nepristojnosti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija