Vučić: Poslaću pismo Rusiji i Kini da stave veto na prijem Kosova u UN

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u Skupštini Srbije da će poslati pismo predsednicima Rusije i Kine da stave veto na prijem Kosova u UN.

Vučić je tokom skupštinske rasprave rekao da je "do sada poslao 1.000 pisama i da će poslati još jedno".

Rekao je i da će to uraditi "iz poštovanja prema građanima koji su glasali za Narodnu stranku, a ne prema njihovom funkcioneru Miroslavu Aleksiću".

Kazao je da je prihvatio predlog Narodne stranke o slanju tog pisma, te dodao da će poslati pismo i zapadnim liderima.
 
Aleksić je pozdravio najavu Vučića.
 
"Dobro je što ćete poslati pismo i to govori da je ovde moglo drugačije da se govori, da ste to vi želeli", kazao je Aleksić.
 
Rezolucija Narodne stranke o Kosovu nije stavljena na dnevni red posebne sednice parlamenta.
  • G

    14.09.2022 05:33
    G
    Nista ovaj AV nejce uraditi dok mu nezapovede gazde sa Zapada! Mogu da pricaju i predlazu sta hoce nista od toga! Jedino uz veliki napor i pritisak gradjana i ove opozicije da mu ogranice vlast u okviru ustava RS! Bice veoma tesko jer ako se to desi Zapad ga pusta niz vodu sto AV odlicno zna i tu mu je kraj! Sa takvim prevarantima koji su umislili da su neke "vodje" pregovora nema sem da se otera na silu sa vlasti!!! Sto pre to bolje za drzavu narod..pa i njega..samo ce morati da odgovara za vise krivicnih dela koje je pocinio od 2012 do danas za koje postoje neoborivi dokazi!
  • 9

    13.09.2022 23:01
    Šta će biti od darova
    u pismu ? Sve si već prodao , možda Pomoravlje
    ili Savu gde ti je "tatkova" vikendica ?
    Pazi pazi dobićeš po guzi ako se ukaljaš dok se
    budeš igrao u blatu koje si sam napravio.
  • Branislav

    13.09.2022 22:25
    Osudio si Rusiju za napad na Ukrajinu a sad trazis veto...licemeru

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.