Vučić prepričao razgovor Dačića i Erdogana: Redžep, kad rešiš da opet kreneš na Evropu…

Posle govora predsednika SPS Ivice Dačića u Skupštini, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, između ostalog, ispričao anegdotu o Dačićevom razgovoru sa predsednikom Turske Redžepom Tajpom Erdoganom.
Vučić prepričao razgovor Dačića i Erdogana: Redžep, kad rešiš da opet kreneš na Evropu…
Foto: FoNet (Aleksandar Barda)

Vučić je Dačiću i socijalistima zahvalio na zajedničkom radu i ispričao anegdotu o tome, kako je rekao, kako Dačić razgovara s Turcima, prenosi Danas.

"Koliko god se ja trudio da ozbiljno razgovaram, mora neko da postoji ko će atmosferu da napravi drugačijom u pozitivnom smislu reči. Kaže on Erdoganu: 'Vidiš, Redžep, prošli put smo mi stali na branik Evrope, a oni nam to nisu vratili nikako. Sledeći put, kad ti rešiš da opet ideš na Evropu samo javi tri dana ranije, da te propustimo, jer više nećemo da te zadržavamo na ovom području'", kazao je Vučić.
Usledio je smeh i aplauz u skupštinskoj sali.
 
Vučić je naveo da je to ispričao da bi ukazao na "promenu paradigme u kojoj učestvujemo i zbog onog što se zbiva u Evropi i svetu".
 
"Oni koji misle da su na putu da unište Rusiju, čini mi se da to nije moguće i čini mi se da stvari bolje analiziram od njih. To će dovesti do niza sukoba, koji će trajati godinama i moramo da se spremimo, i u smislu Kosova, zato se mnogima žuri, i u svakom drugom smislu. A to neće biti lak zadatak", zaključio je Vučić ponovo zahvalivši Dačiću na dosadašnjoj saradnji.
 
Dačić o Kosovu: Više ga nismo imali nego što jesmo, ali ga nismo izgubili
 
Ivica Dačić izjavio je u parlamentu da nijedna Vlada Srbije ili predsednik države nisu uzrok problema na Kosovu, niti su problem demokratija ili ljudska prava, već nelegalna secesija i želja Albanaca da stvore svoju nezavisnu državu.
 
"Kosovo je centralna srpska tema vekovima. Više ga nismo imali, nego što smo ga imali, ali ga nismo izgubili", rekao je Dačić .
 
Dačić je rekao da podržava politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića da se neće dozvoliti pogrom srpskog naroda.
  • Hell Bent Flyer

    14.09.2022 13:13
    Zgubidalni akademik
    "Ali neće SRbija nikad više imati vlast koja radi u korist svoje štete"

    Posle 30 godina opskurne vladavine nema sta da se osteti. Sve je osteceno, prodano, opljackano ili unisteno.
  • Bosut

    14.09.2022 09:54
    Postoji i ova priča
    Crveni Dačić sa koferčetom i dalje jaše metlu kroz udobni kapitalizam.
  • Dragan

    14.09.2022 09:41
    Dr
    Erdogan u Hrvatskoj dobio lepu džamiju (na dan kad su Turci na kolac nabili glavu Zrinskog-izvor RTLa),žena mu kupila 30 komada piletine.Kosovo istorijski pripada Turskoj što onomad reče "Kosovo je Turska","Albanija je Turska".Kosovo je dato Srbiji posle prvog sv rata sa Vojvodinom kao ratni plen,kao i Italija Istru,sva ostrva,Zadar,Split,Dubrovnik.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija