Određen pritvor učitelju jahanja osumnjičenom za silovanje maloletnica

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor instruktoru u konjičkom klubu u Barajevu M. Đ. (68).
Određen pritvor učitelju jahanja osumnjičenom za silovanje maloletnica
Foto: Pexels (Kindel Media)

On se tereti da je od 2010. do 2021. godine, izvršio krivična dela silovanje, pokušaj silovanja, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje nad sedam polaznica njegove škole jahanja, od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Određen mu je pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti, precizirala je portparolka suda, Tatjana Matić.

Na saslušanju u tužilaštvu branio se ćutanjem, odnosno iskoristio je svoje pravo da ne iznosi odbranu u ovoj fazi postupka.
 
On je, kako se sumnja, sva pomenuta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba. Sumnja se da je u decembru 2010. godine, silovao devojku koja je u to vreme imala 17 godina.
 
Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017. godine, a u martu 2018. godine je pokušao da je siluje.
 
Postoji i sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. godine izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu.
 
Sumnja se da je u periodu od tri godine, 2013, 2014. i 2015, izvršio dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina. 
 
Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osetljivih svedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima. 
 
"Tužilaštvo će se starati o maksimalnoj zaštiti identiteta oštećenih i poziva medije da o ovom slučaju profesionalno izveštavaju, uz maksimalno poštovanje kako prava žrtava i njihove privatnosti, tako i prava osumnjičenog uz pretpostavku nevinosti", navodi se u saopštenju.
 
M. Đ. je uhapšen u utorak, u Beogradu. 
Jedna od devojaka koje tvrde da su bile žrtve seksualnih napada M. Đ, dvadesetdevetogodišnja Katarina Šolaja, ispričala je za "Blic" da je on prvi put nasrnuo na nju 2009. godine, kada se jahački klub još nalazio u Rušnju.
 
Prema njenim rečima, te 2009. godine on ju je napao gurnuvši je i legavši preko nje, ali je ona uspela da pobegne. Kako je ispričala, mesecima nakon toga se uobičajeno "ponašao prema njoj, kao da se ništa nije dogodilo". Godinu dana kasnije, sve se nastavilo. Kada je odlučila da prespava u klubu, nakon jednog napornog treninga, M. Đ. ju je, tvrdi ona, napastvovao i silovao.
 
Samo mesec dana nakon silovanja, Đukića su, početkom 2011. druge dve devojke tužile za seksualno uznemiravanje, navodi "Blic".
  • w

    14.09.2022 15:41
    @Voldi

    Kao sto nisu odreagovali na vest od pre par dana kada stariji muskarci zlostavljaju decake po NS,verovatno nece odreagovati ni kad se zlostavljaju maloletnice. Ne treba da reaguju ako su procesuirani zlostavljaci.
    Treba svi da pricaju sa decom i da ih maksimalno zastite buduci da zivimo drzavi punoj manijaka i devijanata.
  • Voldi

    14.09.2022 12:25
    Litijaši, hoćete odreagovati na ovu vest?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.