EPOA: Prajd u Beogradu istorijski događaj, budućnost demokratije u Srbiji posmatra ceo svet

Evropsko udruženje organizatora Prajda (EPOA) objavilo je da su se ove sedmice na desetine članova njihove mreže InterPrajd okupili u Beogradu da podrže borbu za LGBTQI+ prava u Srbiji.
EPOA: Prajd u Beogradu istorijski događaj, budućnost demokratije u Srbiji posmatra ceo svet
Foto: Pixabay

"Beograd Prajd neće marširati sam, a naši članovi su ovde da vas uvere, daju snagu i pokažu solidarnost u ovim teškim vremenima, u kojima budućnost demokratije u Srbiji posmatra ceo svet", navodi EPOA.

Dodaje se da će Beograd Prajd u 17 časova organizovati "istorijski događaj koji svet nikada neće zaboraviti".

Objavljen je i video, snimljen ispred Prajd hausa u Beogradu, sa identičnom porukom predstavnika 28 zemalja ili gradova u kojima se održava prajd, da će sutra "marširati sa Beograd prajdom".
 
 
Među njima su predstavnici parada ponosa iz Torina, Kopenhagena, sa Malte, iz Rige, Sofije, Minhena, Amsterdama, Stokholma, Belgije, Lisabona, Bosne i Hercegovine, Osla, Skoplja, Tbilisija, Soluna, Barselone i Istanbula.
  • Ve

    19.09.2022 08:45
    /
    Ako nas kroz Prajd posmatraju onda
  • Trt

    17.09.2022 13:38
    @BGD 011

    To što si ti homofob nije društvena norma, pravo i moral, nego tvoje mentalno oboljenje.
  • BGD 011

    17.09.2022 12:00
    Norme i pravila...
    @ mrva... Ako vec neciji komentar i necije misljenje karakterises glupim, jer nije u skladu sa tvojim nakaradnim pogledom na aktivnosti ucesnika Prajda, slobodan sam onda da i tvoj komentar okarakterisem gluposcu. I jedno pitanje za tebe pametnog: Nudizam nije bolest, i nije zabranjen u Srbiji. Da li mislis (da li bi ti dozvolio da nudisti odrze svoju setnju Beogradom) da Udruzenju nudista treba dozvoliti setnju Beogradom na obostranu radost mnogih gradjana Beograda, muskog i zenskog pola naravno. A mislim da ni vama Prajdovcima ne bi smetala? I jos jedno pitanje: Da li si cuo za drustvene norme, pravila i moral? Ili ih ne postujes? A bez drustveno prihvatljivih normi i morala nastaje haos, to je neminovno. Znas li to?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.