Nevreme poremetilo funkcionisanje beogradskog aerodroma: Letovi se pomeraju i otkazuju

Er Srbija saopštila je da su vremenski uslovi na Aerodromu Nikola Tesla i nemogućnost točenja goriva na beogradskom aerodromu doveli do kašnjenja leta JU184 od Beograda do Tivta.
Nevreme poremetilo funkcionisanje beogradskog aerodroma: Letovi se pomeraju i otkazuju
Foto: 021.rs

Ovaj let je preusmeren u Podgoricu.

Povratni let JU185 od Tivta do Beograda je otkazan jer je na tivatskom aerodromu u međuvremenu završeno radno vreme. 

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova otkazani su i letovi JU 354 od Beograda do Berlina i povratni JU355 od Berlina do Beograda.
 
Došlo je i do višesatnih kašnjenja još nekoliko redovnih i čarter letova srpske nacionalne avio-kompanije u večernjim satima.
 
Tokom današnjeg dana zbog istih razloga jutarnji let JU370 iz Beograda za Cirih, kao i povratni JU371 iz Ciriha za Beograd će biti otkazani, a putnici preusmereni na popodnevne letove srpske nacionalne avio-kompanije do tog grada.
 
Er Srbija navodi i da se zbog faznih kašnjenja u redu letenja mogu očekivati i promene tipa aviona, kao i kašnjenja i eventualna otkazivanja i na drugim letovima.
 
"Er Srbija žali zbog neprijatnosti i čini sve što je u njenoj moći da osigura da se saobraćaj normalizuje što je moguće pre", navedeno je u saopštenju nacionalne avio-kompanije.
 
Srbiju je u petak uveče zadesilo veliko nevreme, a oblaci su doneli pljuskove i grmljavinu u veći deo zemlje. Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na grad, jak i olujni vetar, kao i kišu koja će doneti padavine veće od 20 mm za kratko vreme.

Kiša je u Beogradu počela u popodnevnim satima, a nevreme je uticalo na probleme u saobraćaju u gradu. Pljuskovi su usporili saobraćaj i na auto-putu Beograd-Novi Sad.

  • Zerstorer

    17.09.2022 11:02
    ...
    To se i nama desilo pre oko mesec dana...Cekali 5 sati da bi nas onda busom odveli u Titograd.
  • Pilot

    17.09.2022 10:41
    Nikada gora situacija na aerodromu nego od kada njim upravlja Vinci. Vlast se hvalila da je to vrhunski operater,a ono haos. Slicno je i sa air Srbijom. Uzas,sve smo upropastili.
  • Nsnn

    17.09.2022 10:39
    @realista
    Koliko god bio protivnik ovoga sto je zadesilo nasu drzavu, jednostavno postoje situacije kad ovako mora. Postoji granica bocnog vetra iznad koje ne moze da se bezbedno polece i slece, a u slucaju jake grmljavine ne sme da se toci gorivo zbog mogucnosti da se zapali i to su procedure svuda u svetu i kraj price. Avio saobracaj je neverovatno i do poslednjeg detalja regulisan i propisane procedure i tu nema izuzetaka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.