LGBT aktivisti iz Albanije i Nemačke napadnuti pri povratku sa Prajda

Osam albanskih LGBT aktivista napadnuto je u subotu u Beogradu kada su se vraćali sa Evroprajda, objavio je na Fejsbuku novinar Idro Seferi.

On dodaje da je dvoje aktivista povređeno i da ih je odvela Hitna pomoć, dok su ostali u stanju šoka. Organizatori Evroprajda su za N1 potvrdili da je više od petoro učesnika i učesnica napadnuto prilikom povratka sa Evroprajda, a da su uglavnom u pitanju strani državljani.

Seferi je objavio da je albanske aktiviste napala grupa od desetak osoba kada su se vraćali u hotel posle šetnje i koncerta koji su održani u okviru Evroprajda, a da je na lice mesta izašla policija.
Organizator današnje manifestacije "Beograd Prajd" navodi da su na povratku sa koncerta napadnuti uglavnom strani državljani, iz Nemačke i Albanije. Oni pozivaju policiju i nadležne organe da hitno pronađu i kazne počinioce, da utvrde sve okolnosti i da ispune obećanje da će bezbednost svih učesnika biti garantovana.
 
Svi oni koji su na izlasku iz šetnje ili bilo kom drugom trenutku tokom Evroprajda pretrpeli nasilje to mogu da prijave nadležnim organima ili da se jave organizatorima na mejl parada@parada.rs
Albanski portal Gazeta Blic objavio je da je desetine Albanaca učestvovalo u šetnji koja je u subotu popodne održana u okviru Evroprajda u Beogradu. Oni su ranije u izjavama za Dojče vele rekli da se osećaju ugroženo.
 
"Ovo su izazovi sa kojima se suočavamo i u Albaniji", rekla je Adela Alika iz Albanije.
  • Djura...

    18.09.2022 12:53
    Hm
    Kako je vodja rekao " taman da me Bajden i Putin zovu prajda nece biti". Posto se prajd odrzao zanima me ko ga je zvao ako nije neko od ove dvojice pa je promenio mišljenje!?
  • S

    18.09.2022 12:43
    To je onaj što je vikao Kosovo je Albanija?
  • Pecaroš

    18.09.2022 12:41
    kakvi su ovi sa parade jasno govore komentari ovde..uvrede i uvrede..
    nigde tolerancije i nigde uvažavanje mišljenja većine...
    agresivno i bezobrazno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija