Obaveštajci informisali Kurtija da je na njega pripreman atentat 2021.

Kosovska obaveštajna agencija obavestila je Aljbina Kurtija o pripremi atentata na njega tokom 2021. godine, ali slučaj nije objavljen u javnosti kako se ne bi širila panika.

"Bezbednosne institucije su preduzele sve mere da spreče ovu akciju", navodi se u saopštenju iz kabineta premijera Kosova.

Kako piše Albanianpost, pozivajući se na podatke koje su objavili iranski hakeri koji su napali institucije Albanije, iz mejlova bivšeg generalnog direktora policije Albanije Gladisa Nanoa vidi se da je, pored Kurtija, bio planiran atentat i na poslanika Demokratske partije Kosova, Džavita Haljitia i Ismeta Hodžu, bivšeg pripadnika tajnih službi Kosova.

Podatke su objavili iranski hakeri poznati kao grupa "Homeland Justice", koji su na svom Telegram nalogu medijima distribuirali datoteku sa više od jednog gigabajta podataka o Nanovoj prepisci.
 
Svrha ovih ubistava, kako piše Albanianpost, koja su planirana da budu izvršena u roku od mesec dana, je bila destabilizacija Kosova, gde je scenario bio da bi ubistvom Kurtija uspeo da oslabi Pokret Samoopredeljenje do te mere da bi vratio DPK i ABK na vlast.
  • Andrija Šrek

    20.09.2022 12:35
    Greška
    Pogrešili ste, ovo nije vest za rubriku "Srbija", nego "Svet".
  • Dijagnoza

    19.09.2022 21:15
    Videla žaba da se konj potkiva, eeee...
    Pa to je bre NIŠTA!
    Jel' znaš ti bre koliko puta su planirali atentat na ovog našeg?
    I svaki put nam je rekao i to po više puta!
    Pa šta ako je dizao paniku?!
    Eee....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija