Vučić u narednih šest meseci formira "veliki pokret za opstanak Srbije"

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić najavio je da će u narednih šest meseci biti stvoren "novi nacionalni pokret za opstanak i napredak Srbije".
Vučić u narednih šest meseci formira "veliki pokret za opstanak Srbije"
Foto: 021.rs
On veruje da će imati podršku naroda za to.
 
"Moramo da podignemo glavu i glas za normalnu i snažnu Srbiju koja će da brine o sebi, a ne o drugima i da se suprotstavimo svim ovim teškim bolestima koje su u političkom smislu ophrvale naše društvo", poručio je Vučić za televiziju Pink.

Kako su prethodno preneli beogradski mediji, Vučić ubrzano radi na stvaranju nove organizacije čiji je radni naziv Moja Srbija. 

Ideja je rebrendiranje Srpske napredne stranke kako bi Vučić obezbedio kontinuitet vlasti, pisao je Danas. 
 
"Ideja je da Moja Srbija u svom angažmanu stavi akcenat na orijentaciju 'ni zapad, ni Rusija, već srpski interesi' i da na taj način promoviše vođenje odgovorne nacionalne, ali i građanske politike. Shodno tome, već su počeli da se vode razgovori sa ljudima koje inicijatori žele da vide u redovima Moje Srbije. Naime, jedan od aduta te političke organizacije bi bila i 'nova nekompromitovana lica'", rekao je izvor ovog lista.
 
Moja Srbija bi mogla da se aktivira onog trenutka kada bude postignut određeni dogovor sa vlastima u Prištini u vezi sa statusom Kosova. 
Kako je pisala Nova, na osnovama nove organizacije već radi Goran Vesić. 
 
Ideja o rebrendiranju stranke nije nova, originalna, niti jedinstvena za Srbiju. Predsednik Francuske Emanuel Makron nedavno je promenio ime svoje stranke iz Republika u pokretu u Preporod, što će poslužiti za revitalizaciju stranke i pripremu za predsedničke izbore 2027. godine.

Komentari 105

  • Una

    23.09.2022 14:08
    Nije valjda da mi je opstanak ugrožen, sada kada uzivam u zlatnom dobu?
  • aleksandar

    23.09.2022 09:34
    Samo vas gledamo
    Sve "nova i nekompromitovana lica".
    Znači, što dalje od ovih.
    Opet menjaju dlaku.
    A što su dlakavi ....
  • H

    23.09.2022 07:55
    Znači li to
    Da je opstanak Srbije doveden u pitanje?
    Ime pokreta kao za udruženu opoziciju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.