Mihajlović: Štednja energije se ne odnosi na škole, vrtiće i bolnice

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović demantovala je navode da će školama biti naloženo da temperatura u učionicama bude 20 stepeni.
Mihajlović: Štednja energije se ne odnosi na škole, vrtiće i bolnice
Foto: Pixabay
Ona je naglasila da se preporuke Ministarstva o uštedi energije ne odnose na škole, vrtiće i bolnice.
Ona je navela da je Ministarstvo preporuke dalo javnim preduzećima, državnoj upravi i lokalnim samoupravama, ali preporuke nikada nisu obuhvatale škole, vrtiće i bolnice, te istakla da su to ustanove koje su izuzete iz svih preporuka.
Mihajlović je izjavila da su plan štednje Ministarstvu dostavile 73 lokalne samouprave, 29 javnih preduzeća i 18 državnih institucija, a da očekuje da do 1. oktobra spisak bude kompletan.
 
Ponovila je da se ne prave planovi restrikcija, jer misli da je urađeno dovoljno da se obezbedi dovoljno energije i energenata do marta.
  • Ma

    21.09.2022 08:34
    evo ministarke u izdanju "plemenite humanitarke". U nastupu plemenitosti zaboravila da postoje i starački domovi!? Ili ce njima podeliti termofore pa nek čekaju prolece u krevetu grleci termofor. Čestitam ministarka na pokušaju da se igraš "dobre vile". Ozbiljnost, stručnost poštenje i odgovornost je "esencija" vaše vlasti, zar ne?
  • K

    21.09.2022 05:47
    K
    Daj bre koja stednja! Vec na TV ekranima su postavili logo "Stedi Struju" ko za Kovid! Gluposti i zamajavanje i ispiranje mozga gradjana! Ko ce stedeti na 5,6,12 stepeni...niko! Normalno je da se dogrevas dok se neukluce grejanja! Ako to jedna vladt nemoze da obezbedi mora dati ostavku! Sta me se tice kao i vecinu...hteli su vlast i opet je dobili jos da stedim! Nema sanse! Ako hoce da vladaju moraju sve da obezbede za 6,5 miliona gradjana i zaustave ovu besparicu i skupocu u suprotnom odlicno znaju sta ih sledi?!
  • Permafrost

    20.09.2022 22:51
    Nije istina ministarka
    Nas su u školama već obavestili, prošle srede o merama štednje, sedimo u zbornici u mraku, a tokom časova se proverava da li su upaljena svetla, uz napomenu da koristimo prirodno osvetljenje i ne navlačimo zavese.
    Ovo je seoska škola u Vojvodini. Lokalne samouprave su jako shvatile svoju ulogu i sada će se štedeti na deci. Grčić je oslobođen odgovornosti, i poručuje nam: "Nemaćete struje!"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija