Brnabić: Pritisci na Vučića i Srbiju nikada nisu bili veći

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je da je važno podržati predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će govoriti u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.
Brnabić: Pritisci na Vučića i Srbiju nikada nisu bili veći
Foto: 021.rs

Dodala je da nikada nisu bili veći pritisci na njega i državu Srbiju, od koje se traži uvođenje sankcija Rusiji i postizanje finalnog dogovora o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine.

To je sada istovremeno, rekla je Brnabić za Pink i naglasila da će Vučić u govoru najbolje pokazati taj kontrast pojedinih država u "borbi za teritorijalni integritet jedne međunarodne priznate države Ukrajine, sa čime se mi slažemo, i koliko taj osnovni princip međunarodnog prava nije bio važan u slučaju Srbije".
"Pritisci za nas, a to je politika Aleksandra Vučića, mogu da budu samo kontraproduktivni i što nas više pritiskate, to samo može da nas odvrati. Nikada sa takvom pažnjom se nije pratilo predstavljanje jedne zemlje kao Srbije u Generalnoj skupštini UN, naročito što će se Vučić obratiti posle predsednika Ukrajine", konstatovala je premijerka.
 
Brnabić je rekla da Vučića danas očekuje gostovanje na američkoj stanici Njuzmaks, a potom i sastanak sa kineskim šefom diplomatije, navodeći da je predsednik Srbije u utorku imao oko 20 susreta.
  • 002211

    22.09.2022 09:10
    Dragi gos'n Brnabić, kao da nikad niste čuli za jin-jang!
  • Zorro

    21.09.2022 14:05
    A on ne ume sam da kaže?
  • nema

    21.09.2022 11:45
    naopako, jadaaan
    Svi vi kojima je svaki dan teško, odmorite malo, da se i mi malo odmorimo od vaših kuknjava. Izlizali ste već tu priču, teško, teško,strašno.......pa onda borimo se, pa onda biće svega... verujte nama ,a ne svojim očima.....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.