Baka Prase saslušan zbog sumnje da je ljude navodio na kripto prevaru

Jutjuber Bogdan Ilić, poznatiji kao Baka Prase, ispitan je u sredu u policiji u svojstvu građanina zbog sumnje da je, putem interneta, pozivao ljude da ulože novac u kripto-projekat.

Kako nezvanično saznaje Nova.rs, Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal (VTK) je povodom saznanja da je Bogdan Ilić putem interneta u određenom vremenskom periodu pozivao zainteresovana lica da investiraju novac u takozvani "kripto-projekat QubitTech", koji je predstavljao platformu za piramidalno prevarno investiranje u posebne tzv. "blokčejn digitalne tokene", uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za visokotehnološki kriminal SBPOK.

Ilić je policijski poziv primio u ponedeljak, 19. septembra, za pristupanje u sredu, 21. septembra u 10 časova, radi davanja izjave u svojstvu građanina na navedene okolnosti.

Davanje izjave je okončano u 11 časova nakon čega je napustio prostorije MUP.
 
"Ni jedna dodatna mera obezbeđenja prisustva nije primenjena prema navedenom licu s obzirom da se pozivu odazvao bez zadrške. O daljim javnotužilačkim odlukama u vezi ovog predmeta koji je u nadležnosti Posebnog tužilaštva za VTK, javnost će biti blagovremeno obaveštena", navodi se.
 
Podsetimo, poznati jutjuber se nedeljama unazad nalazi u žiži javnosti. Naime, on vodi rat na internetu s vlasnikom televizije "Pink" Željkom Mitrovićem. Ilić je u svom jednom obraćanju istakao da je od svih optužbi koje je Mitrović izrekao na njegov račun tačno jedino ovo zbog čega je saslušan.
 
On je istakao da nije znao da je reč o prevari, i da je to objavio na svojim društvenim mrežama po preporuci drugih ljudi.
  • Sabahudin

    22.09.2022 12:18
    Omerović
    I onda se pitaju zašto deca ne idu na veronauku? Pa imaju časove veronauke direktno od sveštenikovog sinčića, a ni svečasni prota ne zaostaje sa porukama smernosti i skromnosti... Fuj...
  • Инспектор Вишекруна

    22.09.2022 11:09
    Друга страна
    А колико пута сам чуо лажи на мојој "омиљеној" хумористичкој телевизији "Пинк"?
  • Dragutin Majkić

    22.09.2022 09:48
    Baka Prasetina
    Za PreCednika Srbije

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.