Osumnjičeni zbog krađe grafičkih kartica za obradu kriptovaluta u pritvoru

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je zatražilo pritvor za osumnjičene zbog krađe grafičkih kartica za obradu kriptovaluta.
Osumnjičeni zbog krađe grafičkih kartica za obradu kriptovaluta u pritvoru
Foto: Pixabay
Naime, u Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su M.O, D.J, S.Š, K.E. i N.J, zbog sumnje da su izvršili krivično delo Teška krađa iz čl. 204 KZ, kojim su pričinili štetu u iznosu od 300.000 evra, navodi se u saopštenju.
"Osumnjičenom M.O. pored ovog krivičnog dela stavlja se na teret i izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija iz čl. 348 KZ. Nakon saslušanja osumnjičenih tužilaštvo je podnelo predlog da se prema svim osumnjičenim licima odredi pritvor", piše u saopštenju.

Osumnjičeni se terete da su obili kuću oštećenog na teritoriji opštine Čukarica, a zatim iz iste demontirali i odneli 100 grafičkih kartica u vrednosti od 300.000 evra koje služe za rudarenje kriptovaluta.

Tužilaštvo će tokom istrage izvesti sve dokaze koji su neophodni za donošenje odluke o daljem postupanju, a o čemu će javnost biti blagovremeno obaveštena.
  • Uroš

    22.09.2022 12:32
    A vlasnik kartica?
    Ako su "demontirali", bile su u funkciji. Koliko to vuče struje i ima li vlasnik dozvolu za rad?
    Ipak se izgleda radi o zaštićenom vlasniku, i za policiju, i za medije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.