Cene karata za letove iz Moskve za Beograd skočile na više od milion dinara

Od početka rata u Ukrajini, Rusi su, pogođeni sankcijama, pohrlili u Beograd.
Cene karata za letove iz Moskve za Beograd skočile na više od milion dinara
Foto: 021.rs

Međutim, kako piše nova.rs, od srede, kada je Putin najavio delimičnu mobilizaciju, sajtovi za rezervaciju i kupovinu karata "padaju", letovi se masovno popunjavaju, a cene avio-karata "skaču" u nebesa. Rusi u panici kupuju karte, kapaciteti na letovima menjaju se iz minuta u minut. 

U trenucima kada uplašeni građani žele da odu iz svoje države, avio-kompanije žele da zarade.
 
Cene karata za let iz Moskve za Beograd, prema podacima sajtova na kojima one mogu da se kupe ili rezervišu, dostižu rekordni nivo. Tako se cene karata za letove u jednom smeru kreću od oko 260.000, pa sve do preko milion dinara.
Dostupnost mesta na letovima iz Moskve do Beograda menjaju se na svega nekoliko minuta, a prvi let je dostupan za subotu, 24. septembra. Tog dana, putnici mogu da odaberu jedan od četiri leta preko kompanije "Fly Dubai".
 
Međutim, cene karata na ovom letu su basnoslovne, trenutno i najskuplje od svih dostupnih letova. Tako se cene karata za let u jednom smeru kreću od 1.087.593, pa sve do 1.387.944 dinara. Sve cene odnose se na ekonomsku klasu, dakle najjeftiniju opciju na svakom letu.
 
 
Sledeći dan kada postoji jedan jedini dostupni let iz Moskve za Beograd je ponedeljak, 26 septembar. Međutim, karte nisu ništa povoljnije, te koštaju 1.080.610 dinara, prenosi nova.rs.
 
U utorak, 27, moguće je pronaći i nešto jeftinije karte, koje su i dalje daleko od povoljnih. Tako "Fly Dubai" nudi kartu za let u jednom pravcu po ceni od oko 373.000 dinara, a nešto skuplje su karte avio-kompanije "Turkish Airlines", čije se karte prodaju po ceni od oko 463.000.
 
Za sutradan, 28. septembra, dostupna su mesta na preko 30 letova. Upravo ovog dana putnici mogu da prođu najpovoljnije, u poređenju sa prethodnim danima. Karte taj dan koštaju od 259.000 dinara, ali "Fly Dubai" ne odustaje od toga da zgrne milione preko uplašenih građana.
 
Prvi datum kada putnici mogu da kupe kartu jeftiniju od nekoliko stotina hiljada dinara, koja košta oko 75.000, je 12. oktobar.
 
Er Srbija je saopštila da su već duže vreme karte za sve letove u septembru iz Rusije rasprodate. Kada je reč o oktobru, dodaje se da ima još vrlo malo raspoloživih karata u prvoj polovini meseca.
 
"U ovom trenutku, najniža dostupna cena za avio-kartu u jednom smeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda je počev od 397 evra. Najskuplja dostupna karta u jednom smeru u ekonomskoj klasi između Moskve i Beograda košta 567 evra. Kada je reč o povratnim kartama iz Moskve do Beograda u ekonomskoj klasi, najniža dostupna cena je počev od 816 evra, a najviša moguća je 1.156 evra. Sve cene su prikazane u totalu, odnosno sa uračunatim svim pripadajućim taksama", tvrde u kompaniji Er Srbija.
  • 3OPAH

    23.09.2022 07:09
    Rusifile poslati za Moskvu, NATO ljubitelje za Kijev pa da se odmorimo od gomile gluposti po komentarima.
  • A3

    23.09.2022 06:22
    Činjenica
    Ko hoće da živi u ekonomskom tigru koji je u zlatnom periodu, mora debelo da plati.
  • Vojvodjanin

    23.09.2022 05:35
    Jaoooo kako će da stigne ovde rat preko noći. Pa ovi što kuckaju "litijaši" će da cmizdre da nam dodju braća Rusi u pomoć. Na šta se grejete mamini sinovi? Na američki gas?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija