Nemačka spremna da primi Ruse koji beže od mobilizacije, baltičke zemlje ne

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer izjavila je da je njena zemlja spremna da prihvati ruske dezertere pod određenim uslovima.
"Po pravilu, dezerteri kojima preti ozbiljna represija dobijaju međunarodnu zaštitu u Nemačkoj", rekla je Fezer za "Frankfurter algemajne zontagscajtung".

Ona je dodala da "svako ko se hrabro suprotstavi Putinovom režimu i samim tim sebe dovodi u najveću opasnost, može da podnese zahtev za azil u Nemačkoj zbog političkog progona".

Nemačka ministarka je kazala da Putin sopstvene vojnike šalje u ubilački rat protiv ukrajinskog civilnog stanovništva.
 
"Praksa donošenja odluka Savezne službe za migracije i izbeglice je već prilagođena u skladu s tim. Međutim, davanje azila je odluka od slučaja do slučaja, što uključuje i bezbednosnu proveru", objasnila je Fezer.
 
Baltičke zemlje neće davati azil
 
Baltičke države objavile su da oni koji su pobegli iz Rusije zbog straha od mobilizacije, neće dobiti azil.
 
Letonski ministar spoljnih poslova Edgars Rinkevic najavio je da ruskim građanima neće biti odobrene vize iz bezbednosnih razloga.
 
Estonski ministar unutrašnjih poslova Lauri Lanemets takođe je istakao da je ruska invazija na Ukrajinu zajednička odgovornost svih Rusa, te da prijem Rusa u njihovu zemlju može predstavljati kršenje sankcija Evropske unije (EU).
 
Vlasti finske granične službe izvestile su o povećanom broju prelazaka u Finsku posle proglašenja delimične mobilizacije u Rusiji.
  • Зоран

    24.09.2022 16:25
    Немачка спремна ...
    Једва дочекали:нова образована радна снага,млади,нико од њих није сирома и још ће испасти хумани,шваба је то!
  • Iz Nemacke

    23.09.2022 08:22
    Nemacka zna da ce iz Rusije dobiti obrazovane dezertere, koji ce, mozda cak i prebaciti sopstvene firme na njihovu teritoriju i nece imati problema sa njima. Niko od njih nece ceo zivot provesti na socijalnoj pomoci. Ozbiljno joj nedostaje radnika i na ovaj nacin ce jednostavno popuniti rupu.
    Od Bliskog Istoka nisu imali bas neke vajde. Pre neki dan slusam na radiju, da je od 10 bliskoistocnih migranata, 6 jos uvek na socijalnoj pomoci, a svega 4 radi.
    Osim toga, ti ljudi ce imati skromnije zahteve, radice za manje novca, pa nece morati drasticno da podizu plate zbog inflacije.
  • Vigo

    23.09.2022 06:28
    Radi ravnoteže
    Nemačka je naprimala gomile muslimana, red je da primi i pravoslavce.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.