Ponoš: Vučićev govor u UN mnogo svedeniji i razumniji u odnosu na one za građane Srbije

Predsednik pokreta "Srbija centar - SRCE" Zdravko Ponoš ocenio je da je "supstanca" govora predsednika Srbije u UN "bila u redu".
Dodao je da se ton njegovog obraćanja svetu razlikovao u odnosu na ono za "unutrašnju upotrebu".
On je za Fejsbuk portala Glas Šumadije rekao i da je Vučić pravio dobre paralele, naglašavajući značaj teritorijalnog integriteta država članica UN, odnosno između slučaja Ukrajine i Srbije.
"Što se tiče samog govora, on je bio okej, nije slao nikakve zabrinjavajuće tonove ni poruke našem regionu, to je stvar koja se osluškuje i gleda", naveo je Ponoš.
 
Dodao je da je Vučić u UN poštovao tu instituciju, jer nije improvizovao i čitao je napisan govor.
 
Smatra nije bilo u skladu "sa dobrom praksom i pristojnim ponašanjem", što je, kako je kazao, delegacija Srbije sa mesta za praćenje ustala da aplaudira Vučiću po završetku obraćanja.
 
"To je nekako praksa u UN koju primenjuju samo delegacije nekih autoritarnih režma, tako da je taj jedan gest pokazao karakter ovog režima", rekao je Ponoš.
 
Kazao je da je Vučićevo obraćanje svetu bilo "mnogo svedenije i razumnije" u odnosu na ona namenjena građanima Srbije kada negde otputuje.
 
Smatra da Vučić tada upućuje teške reči i zabrinjavajuće tonove i da se raspravlja sa opozicijom i kako je naveo, preti građanima da će nešto ružno da se desi.
  • Обсервер

    23.09.2022 13:49
    Аналитичар
    Цењени аналитичар, од стране овог портала, пропали председник, нека нам одмах изнесе свој програм, за пут Србије у благостање !
  • @Miodrag

    23.09.2022 10:46
    Zašto za Ponoša kažeš da je bot? Čovek je za razliku od većine, objektivan. Otvoreno kaže kad Vučić uradi nešto dobro, kao i kad uradi nešto loše. To je pravo osveženje na političkoj sceni Srbije, objektivnost, a ne samo udaranje kontre. Gledao sam i Vučićevo obraćanje na američkoj televiziji, na engleskom je sve lepo rekao, čak je govorio brže i bez dramskih pauza, dok ga na našim televizijama ne mogu gledati, već godinama.
  • C

    23.09.2022 10:04
    C
    AV su falili samo Sendvicari i ovi ucenjeni sa Autobusima! Vise od pola sale se ispraznilo jer znaju da Lazov opet lupeta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.