Optužnica zbog prodaje droge na beogradskim splavovima

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je da je podiglo optužnicu protiv 18 osoba, za koje se sumnja da su prodavale drogu u beogradskom naselju Karaburma.
Optužnica zbog prodaje droge na beogradskim splavovima
Foto: Pixabay

U saopštenju se navodi da su narkotike prodavali na splavovima "Port" i "Fristajler", u klubu "Kasina", kao i da su drogu dostavljali na adrese kupaca.

Kako se navodi u saopštenju tužilaštva, optužnica je podneta za krivična dela: udruživanje radi vršenja krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno posedovanje oružja.
Sumnja se da je ta kriminalna grupa, u koju je uključeno više maloletnih i NN lica, delovala od juna 2021. godine do marta 2022. godine na teritoriji Beograda i u tom periodu dilovala kokain, heroin, marihuanu i amfetamine.
 
Tužilaštvo za organizovani kriminal je predložilo produženje pritvora za 15 okrivljenih, dok se jedan okrivljeni nalazi u pritvoru nakon što je protiv njega ranije podneta optužnica, a dvojici je ukinut pritvor.
 
Policija je u martu saopštila da je prvobitno uhapšeno 14 članova te grupe, zbog sumnje da su prodajom najmanje 590 grama kokaina, skoro 11 kilograma marihuane i određene količine amfetamina zaradili oko 7,5 miliona dinara.

Teme

droga
  • To

    24.09.2022 07:30
    To
    To Sapic pokusava da demonstrira neku silu i vlast! E moj Sapicu....demonstriraju tu silu na izvoru droge! A splavovi,kafici...to je sve sitna prodaja i boranija koja je bila i uvek ce biti!!!
  • minimalac

    24.09.2022 06:59
    7 miliona je recimo 70.000€/njih 18 = 3.888 pa opet /12 meseci za kolko ih terete = 324€ mesecno po osobi - svaka cast tuzilastvu na ovoj akciji.
  • Lanmi

    23.09.2022 17:16
    Opreza bez
    Nisu pazili pred kim i sta pricaju, a verovatno pred devojcicama sve sto su ikad znali lajali, neka ih na po 5 godinica ili vise ako se povezu sa jos kojekakvim raznim nedelima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.