Diković: Žene imaju pravo da se brane, sistem ne funkcioniše

Novinarka dnevnog lista Danas Jelena Diković ocenila je u Novom danu da su žene u našoj zemlji slabo zaštićene, da su prepuštene same sebi, kao i da su primeri nasilja nad njima svakodnevni.

Ona je na televiziji N1 podsetila da je od početka godine zabeleženo više od dvadeset ubistava žena, i priznala da zbog svoje zaštite nosi biber sprej u torbi.

Diković je ocenila da u našoj zemlji žene imaju pravo da se brane jer – "sistem ne funkcioniše".

"Da sistem funkcioniše, pa i da oni (serijski silovatelji) imaju neka ljudska prava, da zaštite svoj identitet i ostalo. Međutim, s obzirom da ništa ne funkcioniše, da su žene su prepuštene same sebi, poenta je da kupe sebi biber sprej da se zaštite. Slučaj ovog čoveka nam govori koliko smo mi nezaštićene i koliko ništa ne funkcioniše ni u jednom segmentu ove države. Da je država sposobna, on bi sigurno posle izlaska iz zatvora imao nadzor, i svašta još nešto, Međutim, to kada nas ne funkcioniše", rekla je Diković.

Komentarišući optužbe da bi javno objavljivanje podatakla serijskih silovatelja ugrozilo njihova lična prava, ona je ocenila da mišljenja mogu da budu različita, ali da je poenta – da se sve žene zaštite od takvih ljudi.
 
Ona smatra da je stanje u kojima se nalaze ženska prava u čitavom svetu loše, i dodaje da se čini kao da se civilizacijski vraćamo unazad, pomenuvši situaciju sa protestima u Iranu, i sve jačim zahtevima za zabranom abortusa u SAD.
 
Opširnije na N1.
  • Pićuka

    25.09.2022 15:47
    Shimmy
    Na ovaj način to krene iz porodice. Zbog toga ja nisam da se štancuju deca samo zbog statistike.
  • Zena

    25.09.2022 11:12
    @Shimmy,
    nekad je bolje cutati, ispadnes pametniji i manje bezobrazan.
  • The Lalosh

    25.09.2022 10:44
    @Shimmy
    Ti si živi dokaz da je gospođa u pravu.

    Izjednačavati pogibije žena od strane silovatelja i povratnika sa robije zbog nasilnih dela, sa ubijenim muškarcima u mafijaškim obračunima i stradalih na poslu je u najmanju ruku žalosno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.