Fon Kramon o Planu konsultacija Srbije i Rusije: Ozbiljan skandal, ulazak u EU ne ide preko Moskve

Izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova Rusije i Srbije predstavlja "ozbiljan skandal".

Kako je navela, "ulazak u Evropsku uniju ne ide preko Moskve".

"Dok besni rat, Ministarstvo spoljnih poslova Srbije potpisuje plan o budućoj saradnji sa ruskim agresorom. Možda je to samo signal za nas da zamrznemo pristupne pregovore, jer ulazak u Evropsku uniju ne ide preko Moskve", napisala je Fon Kramon na Tviteru.

Ministri spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i Srbije Nikola Selaković potpisali su u četvrtak u Njujorku, na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Plan konsultacija ministarstava spoljnih poslova dve zemlje za naredne dve godine.

  • MK

    26.09.2022 14:29
    evropa
    Pa, reklo bi se da "civilizovani svet" i Evropa imaju mnogo veće brige, pa bi gospođa von Kramon bolje učinila da se tim pozabavi, nego što nama čita bukvice! Prilično nemaštovita žena, a i nije baš nešto za politiku! Ovde ima dovoljno evropoljubaca, srećom i onih drugih, ali mi nismo u EU, pa možemo, demokratski da mislimo šta hoćemo!
    Ali juče, jao, u Italiji čupaju evropsku zastavu, baš je bilo dramatično, čovek se prilično dugo trudio, pa na kraju i uspeo da je skine i baci! Ju, kakva strahota, sram ih bilo! A gospođa von Kramon ništa! A ni von Lajen, ništa! A pobeda nepoželjnih stranaka, pa to je Italija, a ne neka tamo Srbijica! Ko zna šta sve može da se očekuje?
  • Nemanja

    26.09.2022 09:43
    @Blu Trabant

    EU će možda postojati ali smrdija 100% neće.
  • Blu Trabant

    25.09.2022 21:01
    Ovi nikako da se odkace od Srbije ! Hoce li EU postojati za 10 god ? Ja nisam siguran, Britanija ih je napustila. Znam samo da je u Rusiji mesecni racun domacinstva za gas 1,4 evra, bas me briga za EU oni to ne mogu da mi finansiski pruze ? Da je meni mesecni racun za gas 1,4 evra cak i ja bi dobro ziveo . Srbija nikakve koristi nema od EU jer nista im ne izvozi, a ukinula je carine za njihove proizvode koji se uvoze u Srbiju. Srbija treba da bude neutralna, da iskoristi teritorijalni polozaj da se preko njene teritorije odvija trgovina Kine i EU, i po standardu ce biti novi Singapur. Zapad pokusava da nam taj polozaj iščupa i da nas pretvori u Moldaviju .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.