Šta ćemo sad? Srbija ne priznaje rezultate ruskog referenduma u Donjecku i Lugansku

"Srbija, u skladu s normama međunarodnog prava, ne može da prihvati rezultate referenduma u ukrajinskim regionima Donjeck i Lugansk", izjavio je ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

"To bi bilo potpuno suprotno našim nacionalnim i državnim interesima, očuvanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta i nepovredivosti granica", istakao je Selaković na konferenciji za novinare.

Selaković se osvrnuo i na plan o konsultacijama sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije, koji je potpisao sa Lavrovom, rekavši da su napadi pokušaj "disciplinovanja" Srbije, dodajući kako je u pitanju "tehnička stvar".

"Nema kao teme konsultacija bezbednosne politike, glavne teme su konsultacije o bilateralnim odnosima, multilateralnim aktivnostima, i to je nešto što se dugi niz godina potpisuje između naših ministarstava spoljnih poslova. Vlada je svakako u prilici da odbije takav plan. Ne bih video suštinski u tom planu nešto sporno, do traženja da se Srbija napadne, ili pokušaja da se Srbija disciplinuje. Konsultujemo se sa nepriznavačima jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova, kao i sa onima sa kojima su naši stavovi potpuno suprotni", rekao je Selaković.

  • Statistika

    28.09.2022 11:49
    Što volim ove anglofile da učim statistiku. Piše jedan da je 99% Srba za Rusiju, a pluseva i minusa na njegov komentar ukupno 250. Prema tome, uzorak je beznačajan i neupotrebljiv da se može izvući bilo kakav smislen zaključak, osim za ostrašćene koji se hvataju za slamku iz očaja pa umišljaju da to znači baš ono što oni žele da znači.
  • Dragan

    28.09.2022 01:24
    Ftr
    Kad bez značajna država su i sve meša.Republiku Severni Kipar niko sem Turske ne priznaje i živi već 50g i preostali grci sr asimoliraju.Ukrajina zauvek gubi Crno more,jug Ukrajine,Krim gde će i oni koji ostanu biti asimilovani ili proterani i to večno jer će rusija i sutra imati atomske.Ametički taketni štit je bajka.NATO i EU ne znaju da obarsju ruske sajtkve,onemogućavaju komunikaciju ruske vojske,propagandu na ryv kanalima i plakatima.Kao i 39 fašizam se ponovo budi i Evtopi.
  • Čika Dača

    28.09.2022 00:52
    Što volim ove rusofile da učim matematiku. Piše jedan da je 99% Srba za Rusiju, a pluseva i minusa na njegov komentar podjednako. Prema tome, nije 99%, već oko 50%, a i to se polako (rusofilstvo) osipa.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija