Šešelj ponovo pred haškim istražiteljima - saslušavaju ga u utorak

Haški istražitelji saslušaće predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u utorak, 27. septembra.

Šešelja saslušavaju zbog navodnog kršenja pravilnika haškog tribunala u pogledu zaštite identiteta zaštićenih svedoka i poverljive dokumentacije.

On će biti saslušan u Specijalnom sudu za ratne zločine u Ustaničkoj ulici, u Beogradu.

Kako saznaju Novosti, on će se pre toga obratiti javnosti. 
 
Haški tribunal je protiv Šešelja vodio postupak koji je trajao 15 godina. U februaru 2003. godine se dobrovoljno predao, a u zatvoru je proveo gotovo 12 godina.
 
U aprilu 2018. godine Žalbeno veće Mehanizma za međunarodne krivične sudove osudilo ga je na deset godina zatvora za podsticanje progona, deportacije, prisilno raseljavanje i prisilno premeštanje Hrvata u vojvođanskom selu Hrtkovci, 1992. godine. Veće je računalo da je Šešelj tu kaznu zatvora već "odležao". 
  • agatoni,aga,akademik

    26.09.2022 10:44
    nisu
    im dosta bila poniženja u Hagu pa oće još malo , ovi hagovci ko naša zgubidan opozicija , nikad im dosta blamiranja i sramoćenja !
  • A

    26.09.2022 10:27
    da se okiti porfirijevim ordenom kada krene u sud, čisto da sudijama bude jasno da pred sobom imaju ličnost sa mnogo "duhovnih" kvaliteta.
  • Pitam

    26.09.2022 07:15
    Mislila sam na TROJKU, Vucic,Dacic I Vulin?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.