Srbija dobija novi pokret, cilj - obnova kraljevine sa princom Filipom na čelu

Samostalni poslanik Miloš Parandilović počeo je pravljenje pokreta Novo lice Srbije, čija osnovna tačka političkog programa je obnova kraljevine, na čijem čelu treba da bude princ Filip.
Parandilović je, na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije, rekao da će u budućem pokretu biti novi ljudi, ali i neki stari sa političke scene, koji će se boriti za novi izgled Srbije, a da je kraljevina nešto za šta žive i od nje nikad neće odustati.
 
On je zapitao da li građani žele jednu normalnu i zdravu državu, "na koju će naši potomci biti ponosni", ili će i dalje živeti "komunističko prokletstvo".
"Ovu organizaciju čini ono najbolje što je Pokret obnove Kraljevine Srbije gradio u proteklih pet godina, pošteni i čestiti srpski domaćini. Cilj nam je da zemlju vratimo na onaj temelj na kome smo kao narod nastali", poručio je Parandilović. 
  • Istorija

    28.09.2022 11:23
    O da, ostrašćen sam i zaslepljen a vi tako realni dok crtate idealističku sliku života u komunizmu kao najboljem društvenom uređenju. Čista je laž da se svake godine živelo bolje nego prethodne, to možda važi za prve godine nakon rata kada je zemlja bila razorena pa je sve bilo bolje od toga pa čak i masovna streljanja "nepodobnih" i otimanje imovine "u ime naroda", već pedesetih smo bili pred bankrotom kada su silni građani krenuli put Nemačke, valjda se zasitili tog sve boljeg života. Vi ne navodite nikakve a evo i velikim slovima ako je razumljivije: NIKAKVE činjenice, već podmećete izmišljotine i ničim utemeljene poluinformacije. Jeste, svi smo po ulicama nosili Levi Štraus, vozili VW, Reno, Citroen, Pežo i Opel, cela Evropa nam je zavidila na voznom parku i garderobi i smatralo se prestižom po Zapadu voziti jugoslovenski automobil i nositi jugoslovensku modu. Zato što smo bili tako stabilni smo imali naveću inflaciju, u svojstvu te "pomoći" građanima da na tuđ račun dođu jeftino do nekretnina dok poverioci redom bankrotiraju. Ekonomija za poželeti, po Zapadu uzimali silne zajmove od nas umesto obrnuto.
    Drago mi je što ste emotivno stabilni i što pišete veoma neostrašćeno, realno, odmereno i potkrepljeno činjenicama. Priznajem grešku da sam trebao naglasiti da sam ja pisao o SFRJ, državi koja je postojala na planeti Zemlji a ne o izgleda istoimenoj državi sa vaše planete o kojoj ne znam ništa jer sam nažalost ograničen na istoriju Zemlje. Pozdravite Spoka kad ga vidite.
  • Ajme Nama

    27.09.2022 14:20
    Očigledno tebi činjenice ništa ne znače, ti emotivno, ostrašćeno zaslepljeno pišeš, pa zbog toga meni impliciraš da idealizujem ono vreme ("u izobilju"). Ne, samo poredim sa ovim vremenom, istina, nije bilo idealno, ali sa svim manama, 100x bolje. Istina je da se svake godine živelo bolje od prethodne. Tebi se činjenuicama ne može korigovati stav, pa ovo pišem zbog drugih koji možda čitaju.
    Što se tiče Trsta, nemaš pravu poentu, da išlo se po farmerke i garderobu, a previđaš činjenicu da se finansijski moglo putovati i kupovati po inostranstvu. Da li si ti nekad bio u inostranstvu?
    Nakon tog perioda, "Levi Štraus" je proizvodio Varteks, "Le Couper" Beko, "Wrangler" u Makedoniji.
    Ocenjivati život u YU periodom "Trumanovih jaja" i vožnje par-nepar je dokaz motiva pisanja i neznanje , ne uzimaš u obzir: T. jaja- pomoć odmah posle rata i koliko je trajalo, kao i koliko je trajao par-nepar.
    Da li su ti osim Stojadina rekli i sl:.''Zastava' proizvodila cca 200.000
    Sarajevski TAS 40.000 Wolksvagena, Novo Mesto 30.000 Renoa,
    Cimos Citroene, u Prištini Pežo, a IDA iz Kikinde 10.000 Opela ...
  • Istorija

    27.09.2022 10:58
    @NS
    Vidovdanski ustav jeste predvideo ženama pravo glasa, no nisam ništa o tome ni pisao dok mi dvoje ovde nisu to nametnuli, prvi iz bezobrazluka a drugi je za bezobrazluk prvog umislio da je moj, i vrhunac ironije i apsurda, uz izvinjenje njemu se složio sa njegovim izlaganjem a mene napao za nešto što je napisao upravo taj sa kojim se "slaže".
    Koji su to i kada izbori bili održani u vreme Broza? Jeste li uopšte bili tada živi ili rođeni tek kasnije kada možete lupiti ovoliku glupost?
    Da, na Goli otok se išlo za svašta, pa i za običan vic o Titu. Ali to je SLOBODA, velikim slovima.
    Niti sam zanemario niti se osvrtao na posleratne prilike, nije Jugoslavija bila jedina u ratu ali jeste jedina završila u komunističkom uređenju bez SSSR da ga nametne kao drugim istočnoevropskim zemljama. Ono što jesam napisao je bila misao da li bi možda bolje prošli da smo nakon rata nastavili biti parlamentarna monarhija odnosno kraljevska naspram komunističke diktature, a poučen istorijom razvoja različitih zemalja jednog odnosno drugog uređenja u ostatku 20. veka.
    Nemate zato baš nijedan dokaz da u drugačijem uređenju "mnogi, ali baš mnogi" ne bi imali mogućnost za školovanje, zdravstvenu zaštitu ili stanovanje. To je vaša proizvoljna interpretacija i izmišljotina, kao što ste izmislili i da sam tvrdio da se monarhija može danas tek tako uvesti što srećom vas ne sprečava da mi prilepite etiketu "infantilnosti". Ja ću zato vama prilepiti samo etiketu "bezobrazluka", jer ste tačno takvi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.