Žiofre: Nije vreme za jačanje veza sa Rusijom

Ovo nije vreme za jačanje veza sa Rusijom, izjavio je šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre.
Žiofre: Nije vreme za jačanje veza sa Rusijom
Foto: 021.rs
On je ocenio da je sporazum koji je Srbija potpisala u Njujorku sa Rusijom poslao potpuno suprotnu poruku od one na kakvu EU računa.
"Ne smemo da zaboravimo da Rusija vodi agresiju protiv Ukrajine već sedam meseci i pojačava tu kampanju mobilizacijom 300.000 ljudi,  organizovanjem nelegalnih referenduma o otcepljenju delova Ukrajine, kao i da preti upotrebom oružja masovnog uništenja", ukazao je Žiofre.
On je rekao da je agresija na Ukrajinu napad na međunarodno pravo, na vrednosti i na stabilnost Evrope, dodavši da se svakako računa da će "Srbija biti pouzdan partner EU na promociji naših vrednosti i zajedničke politike bezbednosti".
 
"Ovo nije vreme za jačanje veza sa Rusijom i taj sporazum koji je potpisan poslao je potpuno suprotnu poruku, bez obzira na to što je (Srbija) rekla da neće priznati rezultate referenduma koje Rusija organizuje", rekao je Žiofre.
 
On je naglasio da je važno da Srbija želi da postane deo EU i da na tom putu mora da se postepeno uskladi sa svim standardima i vrednostima EU, uključujući tu i spoljnu politiku, odnosno uvođenje sankcija Rusiji.
  • Обсервер

    27.09.2022 09:05
    Магла
    Г. Жиофре, изгледа да сте дошли овде, а још Вам је поглед у магли. Србија са Русијом има тако чврсте везе, да и нема потребе за учвршћивањем. Оваква Ваша изјава је скроз депласирана, а то што сте се Ви и ваши спонзори нашли увређени, то је ваша ствар.
  • Medjunarodno pravo

    26.09.2022 16:12
    Slazem se da ne treba gaziti medjunarodno pravno, samo ne znam kako vas nije sramota da nama popujete o medjunarodnom pravu i da ste toliki licimeri da nama to pricate, a vi ste ga prvi pogazili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.