Šešelj zbog Radete odbio da bude saslušan u Specijalnom sudu

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj odbio je danas da bude saslušan u Specijalnom sudu u Beogradu po tužbi Haškog tribunala za nepoštovanje tog suda.
Kako je rekao, on je to odbio jer haško tužilaštvo nije dozvolilo da saslušanju prisustvuje njegova pravna savetnica Vjerica Radeta.
"Tražio sam da ona uđe direktno sa mnom, oni nisu dozvolili, tako da saslušanja nije ni bilo. Postoji dokument od našeg tužilaštva da može sa mnom da bude pravni saradnik, ali nisu dozvolili", rekao je Šešelj ispred Specijalnog suda u Beogradu.
Šešelj je danas trebalo da bude saslušan povodom objavljivanja poverljivih dokumenata i podataka o zaštićenim svedocima, za koje je izjavio da su "lažni".
 
"Odlučio sam da objavim sve haške dokumente iz mog predmeta, već sam objavio oko 50. Tu su izjave zaštićenih svedoka i poverljivi dokumenti", kazao je on.
 
Šešelj je naglasio da je objavio sva imena svedoka da bi imalo šta da "ostane za istoriju".
  • juric

    27.09.2022 18:08
    5G
    Vreme je pokazalo da je iznad svih !!!!
  • pajo patak

    27.09.2022 12:59
    Mile
    a šta je lupio svojoj visokoobrazovanoj ( jedna reč ) pravnoj savetnici Бјепици ?
  • Драган

    27.09.2022 12:55
    Увек
    Шешељ им увек заврне уши.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.