Troje uhapšeno zbog napada na kineskog radnika na Starici

Policija je uhapsila tri osobe iz Majdanpeka zbog sumnje da su na obližnjoj planini Starici napali radnika kineske kompanija Ziđin i zapalili mašinu kojom je upravljao, saopšteno je.
Troje uhapšeno zbog napada na kineskog radnika na Starici
Foto: FoNet (Ziđin)

Uhapšeni su V.B. (43), I.Đ. (35) i M.S. (31) zbog sumnje da su, sa još nekoliko osoba, 24. septembra oko 23.30h, maskirani ušli u "Donji deo grebena" na planini Starica i fizički napali kineskog radnika. 

Oni su, po navodima policije, izvukli radnika iz kabine i više puta ga udarili, a potom su kamenicama gađali radnu mašinu kineske firme "Jinšan konstrakšn" i zapalili je.

"Kineski radnik lakše je povređen, a pričinjena materijalna šteta na radnoj mašini procenjuje se na oko 150.000 dolara", navodi se u saopštenju.
 
Uhapšenima je određeno zadržavanje do 48 časova i, uz krivičnu prijavu za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti, biće privedeni tužiocu.
 
Iz policije su naveli i da tragaju za ostalim učesnicima tog incidenta.
  • Aleksa

    28.09.2022 12:28
    A, odmah su ih našli, iako su bili maskirani. Zanimljivo.
  • Shimmy

    27.09.2022 16:29
    jezivo
    mi nismo vise ni gradjani drugog reda, MI SMO ROBOVI!
    Budimo realni kolike su sanse da bi te iste "institucije" radile ovako efikasbo i brzo za sve nas koji placamo porez i koji ih finansiramo?
    Mi ne placamo porez, vec harac!
    svi mi to donekle i zasluzujemo, jer nam je svest toliko mala, da zivimo od danas do sutra, misleci da nista nije vazno a po nasim reakcijama bi rekli da nam je dobro

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija