Umesto "u naredna 72 sata", Vučić će se obratiti naciji 8. oktobra

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da očekuje da će se predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiti naciji najverovatnije 8. oktobra.
Selaković je rekao da će Vučić govoriti o budućem političkom kursu Srbije i formiranju nove Vlade.
Selaković je, gostujući na Televiziji "Hepi", rekao da će predsednik 1. oktobra biti u Bugarskoj na sastanku sa bugarskim predsednikom Rumenom Radevim, da će se sastati sa grčkim premijerom Kirjakosom Micotakisom, kao i sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen.
"Već 3. oktobra predsednik Vučić treba da se sastane u Budimpešti sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom i kancelarom Austrije Karlom Nehamerom. Posle toga, 5. oktobra imaćemo pokušaj tzv. Kosova da otpočne proceduru prijema za članstvo u Savetu Evrope, protiv čega se grčevito borimo", rekao je Selaković i naveo da će Vučić 6. oktobra prisustvovati prvom samitu Evropske političke zajednice u Pragu.
 
Šef srpske diplomatije je naveo da ne sumnja da će na samitu u Pragu Srbiji biti upućeni pritisci i poruke da promeni svoju spoljnu politiku i poziciju, iako ne mogu da odgovore na pitanje koje je postavio Vučić, a koje se odnosi na to zašto vredi više teritorijalni integritet Ukrajine od teritorijalnog integriteta Srbije.
 
Po povratku iz Praga, kako je rekao Selaković, Vučić će biti na otvaranju nove fabrike MTU, nemačke kompanije koja se bavi popravkom motora na Erbasovim avionima.
 
"Očekujem najverovatnije da će se već 8. oktobra Vučić obratiti naciji i da će govoriti i o političkoj situaciji", rekao je Selaković.
 
Inače, u nedelju, 25. septembra je najavljeno da će se Vučić obratiti naciji u naredna 72 sata, ali je to očito pomereno.
  • Nikola

    29.09.2022 16:25
    Ceka covek da se poslanici dogovore o problemu kamena za kupus. Dolazi vreme kiseljenja kupusa. Poslanici su odavno "ukiseljeni".
  • joca

    28.09.2022 19:54
    zamajava naivan narod
    Zamajava naivan narod sa svim tim njegovim velikim dešavanjima, velikim državnim i svetskim odlukama, supermen štiti Srbiju, on nas je sačuvao, on nas je izbavio iz kataklizme, daj bre narode osvesti se više, on je čista manipulacija. Sendviča više nema, a ni crvenih, sada gledajte šta ćete jesti i kako ćete se grejati, od predsednika i njegove priče ništa nemate.
  • Mile

    28.09.2022 17:16
    Čeka razvoj situacije u Ukrajini. Ili možda i u Rusiji...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija