VIDEO: Zelenaši pretnjama i silom terali Šapčane da prosjače u Italiji da bi "odradili" dug

Z. T. (32), S. I. (35), B. Š. (31), D. A. (32), svi iz Šapca, i M. B. (50) iz Loznice uhapšeni su zbog trgovine ljudima, dok se za još jednom osobom traga.
Oni se sumnjiče da su od prve polovine 2016. do kraja septembra 2022. godine, koristeći teške prilike više lica sa teritorije Šapca, istima najpre davali novac sa većom kamatom, dovodeći ih u položaj dužničkog ropstva. Potom su ih, kako se sumnja, dovodili u zabludu da će taj novac, čija je kamata stalno rasla, moći da vrate prosjačenjem u Italiji. 
Oštećeni su dobijeni novac u Italiji davali članovima ove kriminalne grupe, a oni koji nisu hteli da prose primoravani su silom i pretnjom. 
Na ovaj način, osumnjičeni su pribavili protivpravnu imovinsku korist za sebe u iznosu od nekoliko desetina hiljada evra, koje su trošili za sopstvene potrebe i luksuzan život. 
 
 
Prilikom pretresa stanova osumnjičenih, policija je pronašala 14.640 evra, manju količinu australijskih i američkih dolara, 560.000 dinara, osam mobilnih telefona i više kartica za mobilne telefone.
 
Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Šapcu. 
  • Tiha patnja

    29.09.2022 11:57
    Novi sad pun zelenasa
    Strasno koliko ih se u NS nakotilo,niko ne bi nista da radi samo pare sa lake strane
    Samo prijaviti odma govna u slucaju maltretiranja,pretnji, a ukoliko policija ne odradi svoj deo posla onda uzeti stvar u svoje ruke ,sta drugo:-)
  • Gogi

    29.09.2022 08:34
    Gogi
    Pouzdano znam da je vecina sudija povezana sa Zelenasima dali direktno ili preko nekih kontakata! Na kraju se deli novac od zrtve i svi zadovoljni se zrtve! Odlican komentar iz iskustva osetise ostavio je @FR! Sud sudi po dokazima a ne po pretpostavkama logici i laznih svedoka! Ali ovo je Srbija zemlja Kriminala i sve je dozvoljeno onom ko ima gotovog novca!
  • Piško

    28.09.2022 20:02
    Neko da prošeta Novim Sadom za vikend i privede sve osobe koje organizovano prosjače, mislim da bi ih bilo barem stotinak ali samo jedan gazda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.