Demonstrantkinja: U besu sam pokušala da šutnem Vučićevića, sada spinuje da je povređen

Tokom protesta ispred Informera u zgradu je ušao glavni urednik Dragan J. Vučićević, a na putu do ulaza, jedna od demonstrantkinja mu je prišla i rekla: "Kako smeš", a potom pokušala da ga šutne.
 
 
Reč je o Vladici Čulić, koja za Nova.rs opisuje kako se ceo incident odigrao.
 
"Nas nekoliko drugarica je sedelo u kafiću i pilo kafu. Onda je on pokušao da prođe i uđe u svoju redakciju. Bila sam besna i frustrirana i to je bila moja prirodna reakcija. Polila sam ga čašom vode i pitala kako to može da radi, kako ga nije sramota. On je nastavio da ide, a ja sam u besu pokušala da ga šutnem, ali ga nisam ni dotakla. Sada spinuje i priča da mu je povređen vrat, to je budalaština", rekla je Čulić za Nova.rs.
 
Svoje viđenje događaja u izjavi za Informer ispričao je i Dragan Vučićević.
 
"Vraćao sam se iz suda kada sam na Terazijama, ispred naše redakcije, video grupu demonstranata. U želji da izbegnem sukob, skrenuo sam u Nušićevu ulicu da bih do redakcije stigao drugim pravcem. U tom trenutku sam osetio silovit udarac s leđa u levu stranu glave. Okrenuo sam se i video mlađu plavokosu ženu koja me je onda i ogrebala po vratu. Urlala je na mene vređala me, sve vreme pokušavala da me šutne. Nisam joj uzvratio, samo sam je uhvatio za ruku dok se nije smirila i nastavio dalje", rekao je Vučićević za Informer.
 
On kaže da se ovaj napad desio tačno ispod sigurnosne kamere.
 
"Jedna kratko ošišana devojka, sva istetovirana i sa pirsingom na licu, pritrčala mi je i polila me nekakvom tečnošću dok su me njeni saučesnici vređali i pretili. Nju sam uspeo nakratko da snimim mobilnim telefonom, a čitav incident su kamerom snimili i novinari agencije Beta", dodao je urednik Informera.
 
Vučićević kaže da je napade prijavio policiji, da je pozvao MUP da zaštiti novinare i urednike Informera, kao i da će podneti prijave protiv napadača.
 
Prethodno je na protestu jedan čovek u civilu nogom udarao u vrata Informera uzvikujući okupljenima da "nemaju čega da se plaše" podstrekavajući ih da nasilno uđu u redakciju, te je došao kordon policije.
Pokret "Ženska solidarnost" protestovao je ispred redakcije Informera zbog objavljivanja intervjua sa serijskim silovateljem koji je nedavno pušten na slobodu.
Zgrada na Terazijama, u kojoj je smeštena redakcija Informera, bila je zasuta jajima, u znak protesta. Okupljeni su skoro dva sata protestovali ispred Informera, a neke od poruka i transparenata bili su: "Hoćemo sigurnost, ne strah" i "Ako je baba trpela, ako je mama trpela, mi nećemo".
  • profesionalac

    30.09.2022 18:39
    Zar je opravdan napad na uglednog novinara ako je neko besan zato sto izvestava objektivno. Vucicevic je poznat i uvazen upravo zato sto iznosi samo istinu i nedrzi nikom stranu.
  • Djura

    29.09.2022 19:16
    Gde će kad sve ovo prodje
    Redakcija na Terazijama...kako je od običnog novinarčića od 2012. do danas došao u krug najbogatijih ljudi Smrdije
  • telepčan NS

    29.09.2022 13:57
    Meta
    Gospođo stvarno nije uredu što ste pokušali da ga šutnete u deo tela gde mu se
    nalazi mozak !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Sutra ujutru stiže proleće

Proleće ove godine počinje sutra, 20. marta u 4.06 časova, a u isto vreme na južnoj Zemljinoj polulopti počinje jesen, saopštilo je astronomsko društvo "Ruđer Bošković".