Mihajlović: Silovateljima i nasilnicima nikada neće biti mesto u medijima

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović istakla je da serijskim silovateljima i nasilnicima "nikada nije i neće biti mesto u medijima".
Mihajlović: Silovateljima i nasilnicima nikada neće biti mesto u medijima
Foto: 021.rs
Poručila je da mediji treba da budu partneri u borbi protiv nasilja, a ne podstrekači istog.
Mihajlović rekla je za portal Nova.rs, nakon što je tabloid Informer objavio intervju sa serijskim silovateljem u kojem su iznošeni uznemirujući detalji izvršenja krivičnih dela, da mediji umesto što se bave širenjem straha i panike radi senzacionalističkog izveštavanja, treba da otvore pitanja bezbednosti žena na javnim mestima i sprečavanja seksualnog napada na žene.
Istakla je da je, pored zaštite i pružanja pomoći žrtvama nasilja, potrebno raditi i sa počiniocima nasilja kako bi pokušali da ih integrišemo u društvo.
 
Pored toga, kako ističe predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost potreban je i rad sa najmlađima i edukacija građana i građanki šta je sve nasilje i kako u tim situacijama reagovati.
 
"Moramo da nađemo način kao društvo kako i na koji način da kontrolišemo i vršimo resocijalizaciju nasilnika. Ponavljam još jednom, pored registra nasilnika i pedofila, pored informacije da je nasilnik pušten na slobodu ili da se brani sa slobode, važno je u zakonodavnom okviru stvoriti uslove kontrole", poručila je Mihajlović.
  • Franc

    30.09.2022 15:45
    Krarka pamet
    Za tabloid Danas, nemaš kritiku kad isto objavi takav tekst sa pedofilom i silovatiljem, nemaš baš isti aršin kao tvoji donatori.
  • Leontije

    29.09.2022 06:31
    Da bude jasnije
    Informer nije tabloid već đubroid. vučićević nije čovek već nešto što se teško može definisati kao ljudsko biće.
  • @samo pitam

    29.09.2022 06:05
    Cuta i njemu slicni

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija