Sadžakov: Patrijarh Porfirije je Vučić u mantiji

Profesor etike na Univerzitetu u Novom Sadu Slobodan Sadžakov izjavio je da "sve smešnije" postaju priče o poglavaru Srpske pravoslavne crkve Porfiriju kao patrijarhu "rokeru i liberalnoj osobi".
"Porfirije je decenijama 'pekao zanat' kod Irineja Bulovića, 'velikog meštra', bliskog svakoj vlasti. Porfirije je tu da zacementira spregu SPC i vlasti i od dolaska na čelo SPC samo niže opasne izjave i postupke. On je Vučić u mantiji", rekao je za novi broj nedeljnika NIN Sadžakov, jedan od potpisnika Apela za sekularnu državu.
Prema njegovim rečima, uticaj SPC vidno jača od početka devedestih, a posebno nakon 2000.
"Upravo je uvođenje veronauke bio veliki zamajac toj ekspanziji, sve je ubrzano za vreme Koštuničine vlade, a u poslednjih nekoliko godina eksplodiralo do nepodnošljivih razmera", rekao je Sadžakov.
  • Preambula

    01.10.2022 18:20
    Prorocanstvo kaze da ce se u Crkvi pojaviti pop koji stvarno veruje u Boga.Ne znam kada,ali pojaviti ce se.
  • waldorf&statler

    30.09.2022 15:38
    Šta vas je.
    Sinisa, Mire, KLF al` ste zapeli. Kad biste tako zapeli da zaradite nešto...
    Vidi mene glupa, pa vi upravo zarađujete.
    Izvinjavam se.

    P.S. Nisam bot, a ponajmanje SPC, samo mi muka da slušam vas botove agendiste ove ili one fele... Ima u Srbiji i ljudi koji nisu ničiji botovi, ali vole i cene to ko su i šta su, ne stide se i žele se da Srbija bude bolja od onoga kako je zamišljate i vi i oni koji su na vlasti...
  • waldorf&statler

    30.09.2022 15:31
    @Mire
    Evo ga još jedan agendista.
    Ajde Mire smisli nešto pametnije... Oh, wait!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.