Pregovori "uspeli": Poslanici ne mogu da se dogovore ni o rasporedu sedenja

Poslaničke grupe Nada, Moramo Zajedno, Zeleno levi klub i Evropski regioni nisu ni danas postigle dogovor o rasporedu sedenja u plenarnoj sali Skupštine Srbije.
Pregovori "uspeli": Poslanici ne mogu da se dogovore ni o rasporedu sedenja
Foto: FoNet/AP
Zato će Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja za sledeću sednicu pripremiti novi predlog odluke o rasporedu sedenja.
Na današnjoj sednici predsednik Odbora Milenko Jovanov konstatovao je da postoji neslaganje četiri poslaničke grupe koje sede u takozvanom "sektoru dva" plenarne sale, zato što raspored sedenja s konstitutivne sednice nije ostao isti na posebnoj sednici o Kosovu i Metohiji.
Poslanik koalicije NADA Vojislav Mihailović naveo je da ne vidi drugi kriterijum nego da oni koji imaju veći broj poslanika imaju preimućstvo u biranju mesta na kojima će sedeti.
 
"Ako se dogovoro među sobom, to je drugo, ali Administrativni odbor mora da ima stav koji će biti obavezujući" rekao je Mihailović.
 
Radomir Lazović iz Zeleno-levog poslaničkog kluba rekao je da se ta grupa slaže s rasporedom na konstitutivnoj sednici, i dodao da rasprava o rasporedu sedenja "stvara lošu sliku" o Skupštini.
 
Jovanov je ponovio da Odbor još uvek nije doneo odluku i da je želeo da čuje predloge poslanika, te dodao da mu nije jasna potreba za sedenjem u prvim redovima, s obzirom na to da poslanici više ne izaze za govornicu, već govore sa svojih mesta.
 
Dodao je da će za sledeću sednicu pripremiti predlog, jer ovo pitanje mora biti rešeno do početka zasedanja, a najavio je i da bi do Nove godine odbor trebalo da usaglasi princip za sedenje, koji bi važio za sve sledeće sazive.
  • Dejan

    30.09.2022 09:08
    Farsa
    @Rasa sa salasa
    A gde vi tu vidite cetnike? Ja samo vidim decu komunizma kao desno krilo UDBE koji po zadatku glume cetnike. Cetnika nema vec 75 godina.
  • r

    29.09.2022 18:45
    r
    Ako je glavni problem gde će ko sedeti ,pod hitno raspuštiti Skupštinu i birati nove poslanike.Toliko problema ,nemaštine ,sirotinje, visokih cena, malih plata i penzija.......i td.Glavna debata oko mesta za sedenje, pa stvarno ga i ne zaslužujete!!!!
  • Rasa sa salasa

    29.09.2022 18:06
    Tako to izgleda kad se četnici domognu skupštine. Zlo i naopako.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija