CINS: Povučeno 1.200 žalbi od ukupno 5.000 dostavljenih prošlog meseca Povereniku

Od više od 5.000 žalbi upućenih Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti tokom avgusta ove godine, povučeno je 1.200, preneo je danas CINS.
CINS: Povučeno 1.200 žalbi od ukupno 5.000 dostavljenih prošlog meseca Povereniku
Foto: Pixabay
CINS je naveo da je nakon njihovog pisanja o toj temi svoje žalbe povukla Brankica Milanović, pored koje su žalbe podnele još tri osobe iz Vranja i udruženje "Referenca" čiji je zastupnik Ivan Stanković, bivši lokalni funkcioner.
Ona je u dopisu Povereniku navela da ostale koji su slali žalbe ne poznaje i da joj nije jasno kako će time da nanese štetu instituciji, kao i da su novinari "navalili na njena vrata i telefon, svakodnevno uznemiravali njenu porodicu i nju i objavili brojne neistine o njoj".
Kako je preneo CINS, broj žalbi koji je Povereniku dostavljen tokom prošlog meseca blizu je onom tokom cele 2021. godine, a poverenik Milan Marinović rekao je ranije za CINS da su sve žalbe stigle iz Vranja, da se sve odnose na javne nabavke i da sumnja da su povezane sa ciljem da preopterete rad te institucije.
 
Marinović je objasnio da je cilj preopterećenja bio da ta institucija ne stigne da u roku reši sve žalbe, zbog čega bi njihovi podnosioci mogli da tuže tu instituciju i da im se na kraju isplate troškovi advokata, navodeći da bi ta tužba bila osnovana.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.