Putin: Sukob u Ukrajini jedan je od rezultata raspada Sovjetskog Saveza

Ruski predsednik Vladimir Putin ocenio je danas da su sukobi na teritoriji bivšeg Sovjetskog Saveza, konkretno aktuelni sukob između Rusije i Ukrajine, "svakako rezultat raspada Sovjetskog Saveza".

Optužio je Zapad da seje razdor. 

"Znamo da Zapad razrađuje scenarije za podsticanje novih sukoba u prostoru Zajednice nezavisnih država (ZND). Ali mi već imamo dovoljno (sukoba)", rekao je Putin na sastanku sa zvaničnicima bezbednosnih službi zemalja članica ZND, koja okuplja bivše sovjetske republike. 

"Dovoljno je pogledati šta se trenutno događa između Rusije i Ukrajine, šta se događa na granicama nekih zemalja ZND. Sve to su naravno rezultati raspada Sovjetskog Saveza", rekao je on.
 
On je rekao da se sada formira "pravedniji svetski poredak" kroz jedan "težak proces".
 
"Držeći se prošlosti i nastojeći da vode politiku diktata u svim sferama od međunarodnih odnosa do ekonomije preko kulture i sporta, taj čuveni kolektivni Zapad stvara nove probleme i nove krize", rekao je ruski predsednik. 
 
Putin se 16. septembra na regionalnom azijskom samitu već postavio kao kontrateža zapadnom poretku, i pozdravio "rastuću ulogu novih centara moći", ukazuje Frans pres. 
 
Ranije je Putin opisao raspad Sovjetskog Saveza kao "najveću geopolitičku katastrofu" dvadesetog veka.
  • cvekla

    30.09.2022 11:00
    Kad jedan, ali jedan, pazite jedan čovek, laprda u ime cele nacije, koja zauzima "pola zemaljske kugle" u ime miliona ljudi, kao da je država njegova. Pa, i jeste.
  • Teško

    30.09.2022 08:45
    da je raspad SSSR-a uzrok sukoba. Više deluje da je u pitanju lični unutrašnji raspad jedne osobe izazvan stresom od raspada sssr-a.
  • ...

    30.09.2022 03:52
    Na ovoj slici bas izgleda kao umorni dedica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija