Dodeljene novinarske nagrade "Dragan Janjić" na temu medijske pismenosti

Nagrade na konkursu za novinarsku nagradu "Dragan Janjić" uručene su u beogradskom Dorćol placu, za radove na temu medijske pismenosti.
Dodeljene novinarske nagrade "Dragan Janjić" na temu medijske pismenosti
Foto: Pixabay
Direktor agencije Beta Radomir Diklić rekao je da se dodelom te nagrade odaje počast prerano otišlom kolegi Draganu Janjiću, jednom od osnivača agencije Beta i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS).
On je istakao da se čitav Janjićev profesionalni rad može opisati rečima "borba za jasnu i istinitu informaciju".
Prema njegovim rečima, Janjić se borio za istinu u službi demokratije.
 
Dobitnica nagrade "Dragan Janjić" je Ana Mirković, za rad "Korelacija između koeficijenta digitalne i medijske pismenosti i veština koje su osnov savremenog građanskog društva".
 
Dobitnice su takođe i studentkinje Dragana Jovanović i Kristina Šustić, za rad "Kako sagovornici i institucije tretiraju studente novinarstva".
 
Ove dve nagrade dodeljene su u okviru programa Nova pismenost koji partnerski sprovode Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Propulsion.
 
Lauerat specijalne nagarde koju dodeljuje agencija Beta jeste nastavnik Vladislav Stojčić za rad "Korak ispred veštačke inteligencije - A Step Ahead Of AI".
 
Nagrade za najbolje akademske i istraživačke radove na temu "Medijska pismenost", dodeljuju se po prvi put, a ustanovili su ih Novinska agencija Beta i Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) u znak sećanja na jednog od osnivača Novinske agencije Beta i NUNS-a.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.