VIDEO: Ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević saopštio je da je "na zahtev Agencije za nacionalnu bezbednost ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru".
VIDEO: Ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru
Foto: Medija centar Beograd

"Upravo sam informisan da je na zahtev ANB-a ambasadoru Srbije Vladimiru Božoviću zabranjen ulazak u Crnu Goru. Sad je na redu srpski narod u Crnoj Gori. Protjerajmo Srbe, vratimo Kavčane, EU ne može da čeka“, napisao je Knežević na Tviteru, prenosi N1.

Božović je krajem novembra 2020. proglašen za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru, nakon što je Podgoričku skupštinu nazvao "oslobođenjem" i "slobodnom voljom" crnogorskog naroda.

Božović je ostao da iz Beograda obavlja funkciju, a i pored najave da bi se moglo recipročno odgovoriti zvaničnoj Podgorici, Vlada Srbije je odustala od proglašavanja ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića personom non grata.
 
Ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić uputio je 15. avgusta urgenciju Ministarstvu unutrašnjih poslova, kako bi ponovo zatražio "promptnu zabranu ulaska i udaljenje Vladimira Božovića, ukoliko je na teritoriji države".
 
"Ministarstvo spoljnih poslova je već dva puta tražilo od Ministarstva unutrašnjih poslova da donese odluku o zabrani ulaska persone non grata Vladimira Božovića, koji se opet po Crnoj Gori predstavlja kao ambasador i to na javnim događajima", napisao je 29. avgusta Krivokapić na Tviteru.
 
Ambasador Vladimir Božović je saopštio da na graničnom prelazu Dračenovac sa Srbijom čeka da mu bude uručeno rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru.
 
"Zabrana je doneta na zahtev Sava Kentera, direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), pod obrazloženjem da sam pretnja za nacionalnu bezbednost Crne Gore. Dakle, skandal neviđenih razmera, nečuveno i suprotno Ustavu i zakonima Crne Gore i svih evropskih standarda i normi, kojim mi se zabranjuje da uđem u zemlju kojoj sam rođen, u kojoj mi žive roditelji, sestre, rodbina, prijatelji, kumovi, u kojoj su grobovi mojih predaka, u kojoj su se moji preci borili za krst časni i slobodu zlatnu", rekao je Božović u snimku objavljenom na Instagramu.
 
 
Dodao je da mu "ulazak zabranjuju oni koji su pobeđeni na demokratskim izborima u avgustu 2020. godine, grubo zloupotrebljavajući ustavna i zakonska ovlašćenja".
 
Ističe da se nikada nije mešao u unutrašnje stvari Crne Gore, niti da je ikada dobio nalog od predsednika Srbije da učini bilo šta protiv Crne Gore, njenih organa vlasti ili njenih interesa.
  • Radmila

    01.10.2022 22:06
    1
    Božović negira crnogorsku naciju i ne može biti Crnogorac a Bogami ni Srbin on je kao nekad lažni car Šćepan mali
  • Msp

    01.10.2022 18:09
    Ambasador
    Crnogorac u C.Gori iz Srbije proterali ga životari u Srbiji uživa prima redovno pozamasnu platu.
    Pa se pitam sta on sada uopšte radi.?,Sedi u nekom kaficu ili je otputovao na godišnji odmor da se malo odmori.Tezak je to posao.
  • C

    01.10.2022 06:28
    C
    Ovaj teska spijuncina i neradnicki krpelj koji uzima ogromnu platu koju mu mi placamo za taj nerad! Bravo i podrska za CG...u Spuz sa ovakvima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.