Za mesec dana devet vozila na Kosovu prešlo na RKS tablice

Otkako je pre mesec dana stupila na snagu odluka kosovske vlade o preregistraciji vozila sa srpskim tablicama gradova na Kosovu, samo je devet vozila prešlo na RKS, piše kosovski "Kallxo".
Za mesec dana devet vozila na Kosovu prešlo na RKS tablice
Foto: Pixabay
"Do sada je registrovano devet vozila sa KM, GL, PZ, PR registarskih oznaka na RKS registarske oznake", piše ovaj medij, pozivajući se na odgovor kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, prenosi KoSSev.
Iz MUP su naveli i da je od ukupnog broja vozila, sedmoro vlasnika automobila srpske nacionalnosti.
Precizirali su da su vozila preregistrovana u četiri različita regiona - jedan u Prištini, tri u Kosovskoj Mitrovici, dva u Prizrenu i tri u Gnjilanu.
 
Kosovska vlada donela je odluku krajem juna kojom je obavezala vlasnike automobila srpskih registarskih oznaka gradova na Kosovu da ih preregistruju na RKS u periodu od dva meseca, tj. od 1. avgusta do kraja septembra.
 
Međutim, nakon postavljanja barikada na Severu i reakcije međunarodne zajednice, Priština je odlučila da odloži primenu odluke za mesec dana, tj. od 1. septembra.
Rok za registraciju ovih vozila traje do 31. oktobra.
 
Iz kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova nisu odgovorili na pitanje šta će biti sa automobilima sa srpskim registarskim oznakama gradova na Kosovu nakon ovog datuma.
 
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svećlja izjavio je 5. septembra da će "svi automobili sa nelegalnim tablicama koje je Srbija izdala na ime gradova na Kosovu, a ukoliko ih vlasnici ne zamene na RKS do 31. oktobra, smatrati neregistrovanim automobilima" i biće im onemogućeno kretanje na teritoriji Kosova.
  • Joca

    01.10.2022 19:26
    Ni meni se ne mili popis ... pa mora.
    Njima se ne mile tablice ... pa mora.

    Moraš poštovati odluke države u kojoj živiš.
  • ...

    01.10.2022 13:56
    Ja bih bio presrecan da nemam srpske tablice... Al ko me pita.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.