Određen pritvor višestrukom silovatelju

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor I.M, zbog sumnje da je ugrozio sigurnost dve novinarke koje su radile intervju sa njim.
Određen pritvor višestrukom silovatelju
Foto: Pixabay
Sud je, na predlog Prvog osnovnog tužilaštva, odredio pritvor do 30 dana, potvrđeno je u Tužilaštvu.
I.M. je danas izneo svoju odbranu i negirao izvršenje krivičnog dela.
Nakon toga, zamenik tužioca je predložio sudu da mu se odredi pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da utiče na svedoke koji tek treba da budu ispitani, kao i zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao učiniti delom kojim preti, a sve to uzimajući u obzir njegovu raniju višestruku osuđivanost.
 
Takođe, radi provera navoda krivične prijave tužilaštvo će ispitati oštećene, eventualne druge svedoke, zatim će narediti psihološko-psihijatrijsko veštačenje uračunljivosti osumnjičenog, a potom će doneti odluku.
 
I.M. je uhapšen 30. septembra, kada je tužilaštvu dostavljena krivična prijava lista Informer protiv njega.
 
On je više puta osuđivan zbog silovanja i pre nekoliko dana, nakon što je odslužio kaznu od 15 godina, izašao je iz zatvora.
 
Slučaj silovatelja uznemirio je javnost i aktuelizovao pitanje - šta sa opasnim kriminalcima i silovateljima koji odsluže zatvorsku kaznu.
 
Nekoliko dana kasnije Informer je objavio intervju sa njim.
 
Ispred redakcije Informera organizovani su protesti u organizaciji Ženske solidarnosti zbog objavljivanja tog intervjua, što je ocenjeno kao uvreda za žrtve i da doprinosi relativizaciji takvih zločina.
 
Protest je danas i u Novom Sadu. Okupljanje je u 18 časova na Trgu slobode.
 
Koalicija za slobodu medija najoštrije osuđuje objavljivanje tog intervjua. Kako navode, problem je način na koji je urađen intervju u kojem on opisuje kako je vršio različita krivična dela i kako se tada osećao.
  • frka

    02.10.2022 16:43
    posao odradjen
    Imao je ulogu da skrene paznju sa mnogo vaznijih stvari i posao je zavrsen. Veoma dobro je to odradio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.