Aktivista organizacije 'Da se zna' napadnut dva puta za jedno veče

Volonter organizacije "Da se zna!", koja se bavi evidencijom napada na LGBT+ osobe, napadnut je u Čačku dva puta za jedno veče, saopštila je ta organizacija.
Aktivista organizacije 'Da se zna' napadnut dva puta za jedno veče
Foto: Pixabay

"Naš volonter, Lazar Savić napadnut je u subotu u klubu u Čačku. Napadač ga je gađao flašom piva, a napad je motivisan homofobijom. On je ovom prilikom pretrpeo lakše telesne povrede", napisala je ta organizacija na Tviteru.

Savića su iste večeri, kako navode iz "Da se zna!", ispred restorana brze hrane verbalno napala dva momka, a jedan od njih ga je i pljunuo.

"Lazar je u poslednjih nekoliko meseci više puta učestvovao na različitim LGBT+ događajima, govorio za medije i to je rezultiralo napadom na njega, što odlično oslikava život svih LGBT+ ljudi koji odluče da javno istupe i pričaju o svom životu", dodaje se u objavi.
 
Iz te organizacije su istakli da slučajevi nisu prijavljeni policiji "zbog prethodnih loših iskustava".

Teme

lgbt
  • Nemanja

    03.10.2022 11:53
    @Лиманац

    Ma naravno, takvom kompleksašu izjave poput te ne padaju na pamet barem do druge rakije.
  • Лиманац

    03.10.2022 10:53
    @Вања
    Ни приближно. Срам те било какве гадости покушаваш да ми подметнеш.
  • Vanja

    03.10.2022 09:55
    -
    @Limanac
    Komentar ravan onom - “Pa nosila je kratku suknju. Šta je očekivala?”

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.