Dva umetnička dela Šobajića i Brašića proglašena za kulturno dobro prodaju se za 2.100 evra

BIP u stečaju ponudio je na prodaju umetnička dela Miloša Šobajića i Janka Brašića koja su pokretna kulturna dobra za nešto više od 2.100 evra.
Dva umetnička dela Šobajića i Brašića proglašena za kulturno dobro prodaju se za 2.100 evra
Foto: Pixabay
Narodni muzej u Beogradu 2021. je dela "Papillon Nocturne" Miloša Šobajića i "Berba" Janka Brašića proglasio kulturnim dobrima, a kroz stečaj BIP-a ta su dela po drugi put ponuđena na prodaju.
Zajednička početna cena iznosi 261.000 dinara, a javno nadmetanje zakazano je za 3. novembar.
Umetničke slike su prethodno bile oglašene na prodaju u julu, a početna cena za svaku je bila po 373.321 dinara.
 
Podsetimo, Beogradsku industriju piva (BIP) je u avgustu prošle godine kupila kompanija "Autočačak" za 2,09 milijardi dinara, odnosno oko 17,7 miliona evra. Ponuda Autočačka je jedina koja je stigla na javni poziv za privatizaciju nekadašnje Beogradske industrije piva, i prihvaćena je, jer je iznosila više od polovine procenjene cene BIP-a kao pravnog lica. 
 
BIP je bio u stečaju od 2016. godine, a pored centralne lokacije kod Mostarske petlje, gde se nalazi glavna pivara, poseduje nepokretnosti i proizvodne pogone na više lokacija u Beogradu, Čačku i Kragujevcu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija