FOTO: Nova "Kula Zlatibor" izazvala lavinu komentara - prkosi zdravom razumu i gravitaciji

Društvenim mrežama se širi fotka novog "dijamanta Zlatibora", kako su neki opisali novu zgradu koja prkosi arhitekturi, zdravom razumu, estetici, a čini se i gravitaciji.
Naime, nedostatak prostora u osnovi je investitor rešio da nadoknadi u visini, pa tako postoji donji deo skromne kvadrature i u visini jednog sprata koji iznad susedne građevine drži dosta veću ploču sa čak pet spratova.
Prizor deluje prilično nadrealno i u trenutku je izazvao lavinu komentara posmatrača.
Neki su šokirani izgledom ovog arhitektonskog čuda, pitaju se kako je moguće da je neko dozvolio ovakvu "katastrofu na više nivoa", žale nad sudbinom prelepog Zlatibora pod bahatim investitorima i konstatuju da je "em ruglo, em će se srušiti samo ako malo zatrese".
 
 
Drugi, pak, nude i "objašnjenja" ovakve zgrade. Tako neki dodaju kako su investitori slobodno tumačili dozvolu za nadziđivanje kioska.
 
Neki su se i šalili, pa napisali da na Zlatiboru izgleda baš puno snega može da napada kada se ovakve zgrade prave, ali i da je ovo "knjiški primer gradnje iz dobra Otomanske imperije".
 
Ipak, nekima ovaj "čardak ni na nebu ni na zemlji" uopšte nije iznenađenje. Pisali su da ih čak ovakva zgrada podeća i na drvo, a da treba i da je okreče kao drvo - dole braon, gore zeleno.
 
 
"Ovo prave Kulu Beograd, odnosno Kulu Zlatibor? Odavno Zlatibor nema više ništa sa 'odmorom na planini'. Manje se osećam da sam u gradu u Novom Sadu, nego na Zlatiboru. Čak i u nekim delovima Beograda", kaže jedan tviteraš.
 
Drugi su ironično dodavali i kako će ova građevina uskoro postati atrakcija, a da će onima koji se rugaju biti krivo što nisu odmah kaparisali za "ovakav potencijal".
  • Milan

    06.10.2022 13:50
    @Raz Nije ti Zlatibor sabor u Guci pa da se takmicimo ko ce da dovede vise posetilaca. Takve retke prirodne lokacije treba zastiti od betoniranja, gradnje i unistavanja. Za nekoliko decenija ocuvana zelena planina ce biti vrednija za posetiti od strospratnice u Dubaiju! A mi ostavljamo deci betonirane planine.. Bravo!
  • Zovem se Stevo

    06.10.2022 11:51
    Inače
    Zlatibor, odnosno Kraljeve vode izbegavati u širokom luku.
    Tamo je bukvalno sve postalo odvratno.
  • Er

    06.10.2022 10:01
    ..
    Da li je nekom palo na pamet da postavi pitanje da li je ovo bezbedno za ljude koji ce boraviti u toj nakaradnoj zgradi i oko nje? Sta ako sutra neko pogine zbog rusanja, ko ce da odgovara? NIKO?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija