Vučić: Srbija nema nikakve veze sa NIS-om u Rumuniji

Predsednik Srbije Aleksadndar Vučić izjavio je da današnji pretres prostorija NIS-a u Rumuniji nema nikakve veze sa Srbijom i da će od rumunske strane tražiti informacije o tom slučaju.
Vučić: Srbija nema nikakve veze sa NIS-om u Rumuniji
Foto: 021.rs (ilustracija)

"Ovo nema veze s ratom za energente nego sa političko – špijunskim ratom, da bi dodatno mogli da se disciplinuju neki za koje se smatra da su neposlušni, a pri tome ne isključujem mogućnost realne krivice NIS-a, ali se nisam time bavio", rekao je Vučić odgovarajući na pitanje TV Pinka kako komentariše pretres i da li je to totalni rat za energente u kome će Srbija biti optužena.

"Znam da nema srpskih državljana, to je u ruskom vlasništvu i tražićemo od rumunskih prijatelja informacije", dodao je.

Objasnio je da je NIS, u kome je većinsko rusko vlasništvo, kupovao svoje ćerke kompanije u Bugarskoj, Rumuniji i u BiH i da Srbija s tim nema ništa.
 
"Samo nam je još to falilo. Kao da smo svakog dana kamenom boga gađali. Ajd’ sad vi objasnite da to nema veze sa srpskom državom i da je to NIS iz Beograda, a mi nemamo nikakve veze s tim. Mnogo nas dobro čuvaju prijatelji iz NIS-a", rekao je Vučić ironično.
 
Podsetimo, rumunska policija upala je u sedište NIS Petrola u Temišvaru u ponedeljak ujutru zbog sumnje da su informacije u vezi sa rezervama nafte u toj zemlji stigle do Beograda i Moskve, iako je NIS imao obavezu da o tim otkrićima obavesti rumunsku državu.
  • DRMRFR

    04.10.2022 08:57
    E ako je Vučić rekao...
  • g pen

    04.10.2022 07:06
    Ima, ima. Na primer, koliko ja znam jos davno i to cim su stigli fotkali su sve zivo od skakljivih objekata i niko ih nije ometao. A ko zna sta su jos radili. E da, kazited ljudima da ste im i izvore vode poklonili.
  • A ustvari

    04.10.2022 06:59
    Znaci ima veze sigurno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Lokalizovan požar kod Raške

Helikopter MUP-a upućen je danas u mesto Brvenica kod Raške, kako bi pripadnicima Sektora za vanredne situacije pomogao u gašenju šumskog požara na planinskom vrhu Kopitnjak.