Gašić na suđenju odbio da kaže da li poznaje kriminalca Jotku ili ne

Direktor BIA Bratislav Gašić nije želeo juče da odgovori na pitanja urednika i advokata KRIK-a o tome da li poznaje poznatog kruševačkog kriminalca Zorana Jotića Jotku, piše KRIK.
Gašić na suđenju odbio da kaže da li poznaje kriminalca Jotku ili ne
Foto: 021.rs
Gašića su to pitali na suđenju koje se po njegovoj tužbi vodi protiv novinarke i urednika KRIK-a, a u kojoj tvrdi da su mu povredili čast i ugled time što su objavili citat prisluškivanih razgovora sa suđenja Jotiću u kojima se čuje da jedan od sagovornika kaže da je "Gašić kod njega na kazanu".
Suđenje je juče završeno i čeka se da sudija Nataša Petričević Milisavljević donese presudu u narednih mesec dana. 
"Svaki kriminalac može u svojim razgovorima i pred sudom da izjavi šta god hoće", izjavio je Gašić u postupku u kome je tužio KRIK jer je u vesti sa suđenja Jotićevoj grupi preneo sadržaj prisluškivanog razgovora optuženih članova ove kriminalne grupe. 
 
U ovom razgovoru, navodi KRIK, Jotićev saradnik kaže da Jotić nema razloga da se plaši ubistva budući da je "Gašić kod njega na kazanu" - izraz koji u kriminalnim krugovima znači da jedna osoba dobija novac od druge. 
 
Na pitanje da li poznaje kriminalca Jotića, Gašić juče nije želeo da odgovori. 
 
"To nema veze s ovim sporom, ne želim da odgovorim na to pitanje", kazao je. 
 
Gašić nije želeo ni da se izjasni da li je ikada bio u Jotićevom društvu i u kontaktu s njegovim saradnicima. 
 
"To nema nikakve veze s ovim tekstom", odgovorio je na pitanje tuženog urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića o tome da li je veče pred Jotićevo hapšenje bio u restoranu svog brata u Kruševcu, u isto vreme kada je u njemu bio upravo Jotić. 
 
Direktor BIA je u slobodnom izlaganju pred sudijom Natašom Petričević Milisavljević u više navrata ponovio da su mu povređeni čast i ugled, ali i naveo da su sve informacije iznete u tekstu "apsolutno neistinite". 
 
"Meni je čast i ugled povređena s obzirom da sam rukovodilac organa koji se bavi suzbijanjem organizovanog kriminala. Ovim tekstom je kod mojih zaposlenih narušen moj autoritet i pitanje je kako ja posle mogu da ga vratim", citirane su Gašićeve reči u zapisniku s jučerašnjeg suđenja. 
 
Gašić je naveo da nije imao nameru da demantuje navode iz teksta, već da se odmah obrati sudu. 
 
"Imajući u vidu naslov teksta i funkciju koju obavljam prejudicira se da je jedna od najvećih kriminalnih grupa zaštićena od strane političara i da sam ja korumpiran i da ih štitim", kazao je. 
 
Osim Gašića, juče su saslušani i tuženi - novinarka KRIK-a Milica Vojinović, koja je autorka teksta, kao i urednik Stevan Dojčinović. 
 
Vojinović je istakla da smatra da je tužba direktora BIA pokušaj zastrašivanja novinara da više ne pišu o njemu. Objasnila je da je na suđenju Jotkinoj grupi čula prisluškivane razgovore i da je u jednom od njih rečeno da je "Gašić kod Jotića na kazanu", što u žargonu znači da je na njegovom platnom spisku. 
 
"Urednik i ja smo prepoznali da se radi o temi koja je bitna za javnost jer je reč o direktoru BIA, jednoj vrlo ozbiljnoj funkciji za bezbednost ove zemlje, koji je stavljen u kontekst odnosa sa kriminalnom grupom", kazala je. 
 
Vojinović je istakla i da je na sve načine pokušala da dođe do Gašića kako bi od njega dobila komentar, a da je to uspela tek narednog dana, kada je on odbio da priča s njom. 
 
"Nije želeo da sasluša moje reči i rekao je da ne želi da razgovara s nama", rekla je Vojinović. 
 
Urednik Dojčinović naveo je da u tekstu nije objavljeno ništa za šta ne postoji dokaz. 
 
"Netačno je da smo imali zlu nameru, kako to Gašić tvrdi, a što potvrđuje i to da smo tekst, suprotno uobičajenoj praksi, objavili sa danom zakašnjenja - kako bismo pokušali da dođemo do njegovog komentara", rekao je Dojčinović navodeći i da nisu objavili druge informacije o Gašiću jer za njih nemaju materijalne dokaze. 
 
Nakon što su svo troje dali iskaze, postupak je okončan i ostaje da sudija Petričević Milisavljević donese presudu, koju će učesnicima u postupku dostaviti u pisanoj formi.
  • veeee

    05.10.2022 17:05
    NEKI FINI LJUDI
    Sve neki fini ljudi vode ovu državu, nikad više kriminalaca, lažova i pokvarenjaka. Nepismenih a moćnih.
  • Paja

    05.10.2022 16:35
    Sta pozna,verovatno su kumovi,kao sto njegov gospodar ima surnaest kumova(iz ultradesnog ili krimi miljea).
  • Dete rock'n rola

    05.10.2022 15:15
    Da imam neke ozbiljne pare smeo bih da stavim na opkladu da će keramičar dobiti ovaj sudski spor. Pretpostavljam da bi kvota bila 1,01. Ne bi bila neka zarada, ali je sigurica.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija