Od početka septembra više od 15.000 saobraćajnih prekršaja u blizini škola

Od početka nove školske godine, saobraćajna policija otkrila je 15.103 saobraćajna prekršaja u zonama škola u Srbiji.
Od početka septembra više od 15.000 saobraćajnih prekršaja u blizini škola
Foto: 021.rs

"Zbog prekoračenja brzine u zoni škole kažnjeno je 5.913 vozača, a zbog vožnje pod dejstvom alkohola iz saobraćaja su isključena 192 vozača, od kojih je 36 zadržano na trežnjenju, jer su vozili sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu", saopštio je MUP.

Zadržano je i šest vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Pored tih prekršaja, 1.948 vozača kažnjeno je zbog nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje, 1.082 zbog nepropisnog parkiranja, 45 vozača zbog prolaska na crveno svetlo i 20 zbog nepropuštanja pešaka na pešačkom prelazu.
 
U toku septembra, u zonama škola dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima je petoro dece zadobilo lake povrede, navedeno je u saopštenju.
  • Zemlja čudesa

    06.10.2022 14:37
    Ograničenje od 30 km/h je bogato lovište za saobraćajnu policiju, tim pre što to ograničenje važi 24 časa. Očigledno je mnogo rentabilnije staviti naplaćivati kazne nego investirati u semofore, zaštitne ograde i vaspitavanje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.