Preminula novinarka Gorica Nešović

Novinarka i radio i TV voditeljka Gorica Nešović umrla je danas u 59. godini u Beogradu.
Rođena je 15. maja 1964. u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju.
Karijeru radijske voditeljke započela je 1982. godine na Studiju B, kao saradnica omladinske emisije "Ritam srca", a iz kojeg je kasnije nastao Radio B92.
Od 1989. do 1991. eksperimentisala je sa različitim žanrovima - "Vampir kviz", "One man show", "Poplava", podseća RTS.
 
Početkom devedesetih vodila je emisije na Trećem kanalu, a zatim na Televiziji Studio B zabavno muzičke programe "Videodrom" i "Neosvest".
 
Bila je i urednica beogradskog Radija City. Nakon toga, Gorica Nešović je radila kao programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji "Dizanje".
 
Slušaoci Prvog programa Radio Beograda mogli su da prate emisiju "Buđenje", koju je uređivala i vodila sa prijateljem i kolegom Draganom Ilićem.
 
Posle četiri godine buđenja na talasima Radio Beograda, pozitivne vibracije, koje dugogodišnji voditeljski tandem stvara, seli se na frekvencije novog radija Indeks.
 
Gorica Nešović je napisala i tri romana  "Priči nikad kraja", sa svojom prijateljicom Jelicom Greganović, "Kuvarica" i "Nije strašno ako padneš, strašno je ako ne ustaneš".
 
Vreme i mesto komemoracije biće naknadno saopšteni.
  • Miloš

    09.10.2022 07:03
    Počivaj u miru.
    Iskreno saučešće porodici.
  • Mirjana Acanski

    07.10.2022 11:11
    Tužno je što se danas rastajemo od naše najomiljenije i najbolje voditeljke i novinara.Gorice sestra i ja te slušamo, i Dragana, naravno već skoro 20 godina . Vi ste bili kao naša porodica, kad su nam roditelji preminuli. Uvek smo se slagale sa vašim mišljenjima! Nažalost, život je surov i dok ovo pišem, duša nas boli , jer smo verovale da će mo te uskoro čuti! Draga naša Goco počivaju u miru , neka te andjeli čuvaju i večna ti pamjat. Uvek ćeš biti u našim srcima, Mirjana i Milana iz Kovilja, kod Novog Sada, nekadašnji novinari!
  • Miodrag

    07.10.2022 08:00
    Počivaj u miru.Iskreno saučešće porodici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija